Huonemäärä:
Lisäehdot


Kun muutat asuntoon

Muuton yhteydessä on hyvä tarkastaa asunto huolellisesti ja täyttää huoneiston muuttotarkastuslomake. Sen avulla voit todentaa asunnon kunnon muuttohetkellä. Lomake tulee palauttaa TA:lle 14 vuorokauden kuluessa huoneiston hallinnan alkamisesta. Lomakkeen online-versioon pääset alla olevan haun avulla, vaihtoehtoisesti voit palauttaa muuttotarkastuslomakkeen paperiversiona postitse toimistollemme.

Muuttotarkastuslomake ei kuitenkaan korvaa huoltotilausta huoltoyhtiölle. Jos havaitset asunnossa akuutteja vikoja, ilmoita niistä välittömästi huoltoyhtiölle erillisellä vikailmoituksella.

Muuttotarkastuslomake (pdf)

Huoneiston kunto ja muutostyöt

Asunnot tarkastetaan aina asukasvaihtojen yhteydessä ja näillä tarkastuksilla pyrimme huomioimaan ja korjaamaan asumista haittaavat asiat. Asukkaalla on oikeus tehdä tai teettää asunnossa kohtuullisia asumistasoa parantavia muutostöitä. Asukas voi asumisoikeudesta luopuessaan saada korvauksen sellaisista muutostöistä, jotka vielä luovutushetkellä parantavat asunnon huoneiston asuttavuutta. Muutostöistä hyvittämisen ehtona on, että muutostyöhön on saatu kirjallinen lupa TA-Asumisoikeus Oy:ltä ennen muutostöiden tekoa. Muutostyöt korvataan vain kuitteja vastaan.

Kotivakuutus ja kiinteistön vakuutus

Kaikki kiinteistömme ovat vakuutettuja kiinteistövakuutuksella. Kiinteistövakuutus ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi tulipalon tai putkivuodon aiheuttamia vahinkoja asukkaan irtaimistolle ja omaisuudelle. Kotivakuutus antaa taloudellista turvaa vahinkotilanteissa, jolloin asukas saattaa joutua korvaamaan omalle asunnolle tai naapurihuoneistolle tapahtuneet vahingot. Kotivakuutusta ottaessa on hyvä selvittää vakuutuksen kattavuus. Arvoesineet on tarvittaessa syytä vakuuttaa erikseen. TA edellyttää kaikissa asunnoissa kotivakuutuksen ottamista. TA:n kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaiden varastettua tai hajonnutta omaisuutta.

Sähkösopimus

Lähes kaikissa kohteissamme asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus sähköyhtiön kanssa. Sähkösopimus on hyvä tehdä jo hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Internetyhteys

TA tarjoaa asukkailleen käyttömaksutonta internetliittymää osana asumispalveluaan. Kaikkiin kohteisiin ei ole mahdollista toimittaa TA:n internetyhteyksiä operaattoreiden rajoitusten vuoksi. Internetsivujemme kohdeluettelosta voi tarkastaa TA-laajakaistan kohdekohtaisen saatavuuden.

Asumisaikaiset muutokset

Jos asukasluku muuttuu kesken sopimuskauden tai joku sopimuskumppaneista haluaa irtautua sopimuksesta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Kaikista asukasluvun muutoksista tulee ilmoittaa kirjallisesti talonkirjan ja vesilaskutuksen ylläpitoa varten. Huoltoyhtiö saa avata oven vain niille asukkaille, jotka on ilmoitettu taloyhtiön asukkaiksi. Mikäli huoneiston oveen tai postilaatikkoon halutaan lisätä tai poistaa nimi, tulee olla yhteydessä vuokranantajaan ja huoltoyhtiöön.