Asumisoikeuslain uudistus päivittää asumisoikeusjärjestelmän vastaamaan paremmin nykypäivää – asumisoikeusasuntojen asukasvalintaa selkeytetään ja asukkaiden vaikutusmahdollisuudet paranevat. Laki tuo myös uuden yhteistyöelimen yhteisötason asioiden käsittelyyn. TA:n yhteistyöelimeen voivat asettua ehdolle ja vaaleissa voivat äänestää asukastoimikuntien puheenjohtajat ja yhteyshenkilöt.

TA-Asumisoikeus Oy:n yhteistyöelimen vaalit järjestetään heinä-elokuussa

Yhteistyöelin on foorumi asumisoikeusyhteisön ja asumisoikeuden haltijoiden välisiä asioita varten. Yhteistyöelimen tarkoituksena on toteuttaa ja valvoa kaikkien asumisoikeuskohteiden tasapuolista kohtelua ja kohteiden elinkaaritalouteen perustuvaa hoitoa asumisoikeusyhteisössä.

TA-Asumisoikeus Oy:n yhteistyöelimessä on yhteensä 25 edustajaa, jotka valitaan asukastoimikuntien puheenjohtajien ja yhteyshenkilöiden keskuudesta. TA:lla edustajat valitaan neljästä vaalipiiristä: 13 edustajaa Etelä-Suomesta, 8 Sisä-Suomesta, 2 Varsinais-Suomesta ja 2 Pohjois-Suomesta. Edustajien kausi on kaksivuotinen. Jos jostakin vaalipiiristä ei löydy tarpeeksi montaa edustajaa, yksi tai useampi paikka jää käyttämättä.

Ainoastaan asukastoimikuntien puheenjohtajat ja yhteyshenkilöt ovat vaalikelpoisia, eli he voivat asettua ehdolle TA:n yhteistyöelimeen ja äänestää vaaleissa. Tähän on päädytty siksi, että asukastoimikuntien puheenjohtajat ovat perillä oman kohteensa asioista ja heillä on siten hyvät valmiudet osallistua yhteistyöelimen toimintaan. Asukastoimikuntien puheenjohtajat on valittu kerran vuodessa kokoontuvissa asukaskokouksissa. Asukaskokous on valinnut keskuudestaan toimikunnan, joka on nimennyt puheenjohtajan. Mikäli jossain kohteessa ei ole saatu perustettua asukastoimikuntaa, kohteeseen on nimetty yhteyshenkilö.

Ehdokasasettelu on käynnissä 1.-31.7.2022 ja vaalit eli äänestys 8.8.–21.8.2022. Asukastoimikuntien puheenjohtajat ja yhteyshenkilöt ovat saaneet sähköpostitse tietoa ehdolle asettumisesta ja äänestämisestä.

Lisätietoa saa tarvittaessa asiakaspalvelukeskuksestamme, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3777.

 

 

Ajankohtaista