Okko Soini on aloittanut TA:lla isännöinnin harjoittelijana toukokuussa ja työt jatkuvat syyskuun loppuun saakka. Hän on ensimmäinen kesätyöntekijä pääkaupunkiseudulla vuosiin, jonka TA on palkannut isännöinnin puolelle. Isännöinnin kesätyöntekijänä Okko pääsee tekemään asuntotarkastuksia, kirjoittamaan raportteja, tilaamaan tarvittaessa kohteille erilaisia toimenpiteitä, valokuvaamaan sekä tietysti tuuraamaan lomailijoita kaikenlaisissa moninaisissa tehtävissä.

TA ei ennestään ollut Okolle tuttu, mutta kuultuaan tuttavaltaan yrityksestä, hän päätti hakea kesätöihin.  – Kuulin perhetutuilta tosi hyvää TA:sta, joten päätin hakea tänne töihin. Olen myös aikaisemmin tehnyt kiinteistöihin liittyviä hommia, joten ajattelin, että voisin olla avuksi täällä, Okko kertoo.

Työpäivä täynnä monipuolisia tehtäviä

Tyypillinen työpäivä isännöinnin harjoittelijana sisältää muun muassa sähköposteihin vastailua ja kohteissa vierailua. – Päivä alkaa kahvin keittämisellä. Sen jälkeen katson sähköpostit läpi ja vastaan kaikkiin niihin, joihin osaan. Lopuista kirjotan listan ja kyselen esihenkilöiltä, mitä niihin voisi vastata. Työpäivä voi sisältää myös asuntotarkastuksia. Silloin käyn kohteissa katsomassa kämpät läpi ja teen raportit niistä. Ideaali päivä olisi esimerkiksi sen tyyppinen, että olisi vähän kaikkea, Okko kertoo.

Okko pitää monipuolisista ja aktiivisista työtehtävistä. – Parasta on, kun pääsee liikkumaan työtehtävien ansiosta, eikä tarvitse olla koko ajan toimistolla. On myös mielenkiintoista päästä käymään erilaisissa asunnoissa ja nähdä minkälaista kaikkea on tarjolla.

Hyvistä asiakaspalvelutaidoista paljon apua

Isännöinnin parissa työskentelevä tarvitsee hyviä asiakaspalvelutaitoja. – Joskus tulee niin kummallisia kysymyksiä ja ongelmia, että pitää osata pysyä rentona ja yrittää ratkaista kaikkien asiakkaiden huolet, Okko toteaa.

Hän kertoo myös oppineensa jo tähän mennessä paljon uutta. – Asiakaspalveluun liittyviin taitoihin on tullut paljon harjoitusta. Myös kiinteistön ylläpitoon liittyen on tullut opittua paljon asioita, joita ei aiemmin ole tullut ajatelleeksi. Aika paljon on semmoisia pikku juttuja, joita ei itse jokapäiväisessä elämässä ota huomioon.

Vapaa-aika ja työnteko tasapainossa

Okko työskentelee TA:n Helsingin toimistolla. Työmatka Okolla Kivikkoon ei ole kovinkaan pitkä ja hän onkin tehnyt töitä pääsääntöisesti toimistolla juoksevien asioiden ja asuntotarkastuksien ohella. Etänä hän ei ole juurikaan työskennellyt.

Työn vastapainoksi Okolla on paljon harrastuksia, joiden parissa hän viettää vapaa-aikansa. – Tykkään lukea kirjoja, skeitata ja ottaa valokuvia. Olen myös alkanut soittamaan kitaraa, hän kertoo.

Okko valmistui tradenomiksi noin vuosi sitten suoritettuaan Laurean ammattikorkeakoulussa Bachelor of Business Administration -tutkinnon, ja Okolla on paljon suunnitelmia tulevalle syksylle. – Tarkoituksena olisi joko etsiä töitä tai mahdollisesti hakea opiskelemaan johonkin maisteri ohjelmaan. TA:lla olisi myös tosi kiva jatkaa, jos vaan löytyy jotain hommia.

Okko suosittelee TA:ta työnantajana ja kesätyöpaikkana muillekin. – Perehdytys oli tosi hyvä ja se avasi hyvin, mitä kaikkea TA on. Kaikki työkaverit ovat myös olleet tosi mukavia ja avuliaita. On kiva, kun oikeasti pääsee tekemään asioita ja kunnon hommiin.

 

Ajankohtaista