TA-Yhtymän rivitalokohde palkittiin Naantalin Asuntomessujen vuoden 2022 mallitalona

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry valitsi vuoden 2022 Asuntomessujen mallitaloksi TA-Yhtymän Lounatuuli 13 ja 15-rivitaloyhtiön. Messuilla esittelyssä ovat voittoisan rivitalokokonaisuutemme asunnot Lounatuulen Metsä ja Ateljee sekä elämyksellinen pihasauna Lounatuulen Löyly.

Naantalin ainutlaatuisessa Luonnonmaan saariympäristössä järjestettävien Asuntomessujen teemoina ovat luonnon kunnioitus, aurinkoenergia, koti saaressa ja onnellisuus. Ne olivat nyt myös mukana RKL:n tuomariston valintakriteereissä, joissa perinteisesti ovat korostuneet rakentamisen laatu ja itse rakennusprosessin moitteettomuus.

TA-Yhtymän rivitalokohde palkittiin Naantalin Asuntomessujen vuoden 2022 mallitalona

Onnistunut kokonaisuus kunnioittaa luontoa

21 vuokra-asunnon rivitaloyhtiö teki vaikutuksen RKL:n puheenjohtajan Jukka Lintuseen ja varapuheenjohtaja Jere Väisäseen. RKL:n tuomaristo piti TA-Yhtymän ekologista vuokrakohdetta esimerkillisenä.

– Hieno kokonaisuus on onnistunut joka tavalla: modernit lämmitys- ja jäähdytystavat, aurinkoenergian tehokas hyödyntäminen ja akkuvarastointi. Samaan aikaan ei ole tingitty yhtään itse rakentamisen laadusta – tämä kaikki siitä huolimatta, että kyseessä on säädelty Ara-kohde, toteaa Jukka Lintunen.

Talot on suunniteltu siten, että ympäröivää luontoa on säästynyt ja se on tuotu osaksi yhteisöllisyyttä ja lasten leikkiä tukevaa sisäpihaa. Puilla lämpiävä pihasauna on asukkaiden yhteiskäytössä. Energiaomavaraisuutta tukemaan on valjastettu 106 aurinkopaneelia, joiden ylijäämä varastoituu akkuihin. Kohteen e-luku on 92 ja energialuokka B.

Varapuheenjohtaja Jere Väisänen kiittelee kekseliäästi toteutettua rakentamista resurssiviisaaksi: kohteessa on käytetty tontin puita ja rakennusmateriaaleja, jotka ovat jääneet yli muista projekteista.

– Messujen teemat, esimerkiksi luonnon kunnioitus, on toteutettu tässä kohteessa konkreettisesti – aina hyönteishotelleja myöten, Väisänen kiittelee.

J28A0399

Laadukkailla ratkaisuilla viihtyvyyttä asukkaille

TA-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuoren mukaan RKL:n myöntämä palkinto oli iloinen yllätys.

– Tällainen tunnustus on hieno palkinto koko TA:lle tekemästämme hyvästä, pitkäjänteisestä ja luovasta työstä. Jokainen rakennushanke on aina tiimityötä ja haluamme kiittää kaikkia hankkeessa mukana olleita sekä Araa hankkeen mahdollistamisesta, Linnavuori kiittelee.

Linnavuoren mukaan hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on mahdollista luoda myös hieno lyhyen korkotuen vuokrakohde. Suunnittelussa on huomioitu tontin erityinen muoto.

– Laadukkaat ratkaisut takaavat asukkaidemme pitkäaikaisen viihtyvyyden ja ne ovat osa vastuullista toimintatapaamme. Meille erityisen tärkeää on myös, minkälaisen hiilijalanjäljen jätämme.

Naantalin Asuntomessut järjestetään Luonnonmaalla 15.7-14.8.2022. Messukohteemme ovat 32 A Lounatuulen Metsä, 32 B Lounatuulen Ateljee ja 33 Lounatuulen Löyly.

Mallikohde ta palkinto naantalinasuntomessut

Palkinnon vastaanottivat TA:lta toimitusjohtaja Jouni Linnavuori sekä TA:n asuntomessutiimin Anu Vähäkallio ja Eija Imara-Väisänen.

Tutustu lisää:
TA:n asuntomessublogi
Videoita TA:n asuntomessukohteista

TA-Yhtymän rivitalokohde palkittiin Naantalin Asuntomessujen vuoden 2022 mallitalona

Ajankohtaista