Uuden asumisoikeusasunnoista annetun lain myötä TA-Asumisoikeus Oy:hyn on perustettu yhteistyöelin yhteisötason asioiden käsittelyyn. Yhteistyöelimeen voivat asettua ehdolle ja elimen vaaleissa voivat äänestää asukastoimikuntien puheenjohtajat ja yhteyshenkilöt. Yhteistyöelimen edustajat tulevat neljästä vaalipiiristä: Etelä-Suomesta, Sisä-Suomesta, Varsinais-Suomesta ja Pohjois-Suomesta.

IMG 0927 1

Yhteistyöelimeen ilmoittautui 15 henkilöä. Koska paikkoja oli tarjolla 25, kaikki halukkaat pääsivät mukaan yhteistyöelimeen.

Yhteistyöelimen ensimmäinen kokous pidettiin 21.9.2022 TA-Asumisoikeus Oy:n tiloissa Espoon Kutojantiellä. Mukana kokouksessa oli yhteistyöelimen 15 edustajasta 11. TA-Asumisoikeus Oy:n edustajista kokoukseen osallistuivat muiden muassa toimitusjohtaja Esa Mustonen ja asukashallintovastaava Liisa Heikkinen. Esa Vihervuori valittiin yhteistyöelimen puheenjohtajaksi ja Päivi Kukkonen varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessa esiteltiin TA-Asumisoikeus Oy:n talousarvioesitys ja käyttövastikkeiden määrittelyesitys, joista lopulliset päätökset tehdään yhtiön hallituksessa lokakuussa. Korkotason nousu, kiinteistöjen ylläpito- ja hoitokustannukset sekä energiakustannukset ovat vuodesta 2021 nousseet voimakkaasti, mikä vaikuttaa myös vuoden 2023 talousarvioon.

Kokouksessa keskusteltiin myös pitkänajan rahoitussuunnitelmasta ja pitkänajan korjaussuunnitelmasta. TA-Asumisoikeus Oy:n edustajat kertoivat siitä, miten korjauspäätöksiä tehdään kohteiden rakenteiden ja järjestelmien teknisen käyttöiän sekä kuntokartoitusten perusteella. Yhteistyöelimen edustajille esiteltiin myös muun muassa asumisoikeusasuntojen uudistuotantoa sekä huoltosopimusten ja muiden kiinteistönhoitopalvelujen kilpailuttamista koskevia tietoja. Lisäksi yhteistyöelimen edustajat toivat esille näkemyksiään esimerkiksi huoneistokohtaisista vesimittareista, pyörävarastoista ja sähköautojen latauspisteistä.

Seuraavan kerran yhteistyöelin kokoontuu keväällä 2023 TA-Asumisoikeus Oy:n tilinpäätöksen valmistuttua. Yhteistyöelimeen saat yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ajankohtaista