Sähkö- tai hybridiauton lataaminen omalla autopaikalla on sallittua, kunhan asiasta on sovittu TA:n kanssa. Asennamme sähköautojen latausasemia asukkaiden tarpeiden sekä mahdollisuuksiemme mukaan. Omaa latausasemaa odotellessa voi sähkö- tai hybridiautoa ladata myös lämmitystolpasta, kun siitä on tehty sopimus TA:n kanssa.

TA:n asentamat latausasemat ovat 3,6 kW tai 11 kW Type-2 lataus latausasemia. Latausaseman saaminen autopaikalle kestää avioltaan 6–10 kuukautta. TA kustantaa latausaseman ja sen asentamisen.

Väliaikaisesti sähköautoa voi ladata tilanteen salliessa myös lämmitystolpasta ilman aikarajoitusta. Tilapäislatauksen saaminen autopaikalle kestää arvioiltaan 1 – 4 viikkoa. Sähkö- tai hybridiauton tilapäislatauksesta tehdään ensin tilapäislataussopimus, minkä jälkeen lämmitystolpassa tehdään tarvittavat muutokset jatkuvaan lataukseen enintään 8 ampeerin virralla. Jos autoon on kytketty Type-2 pistoke, on lämmitystolpasta aina tehtävä tilapäislataussopimus. Kiinteistösihteeri tai -manageri auttaa sopimuksen teossa. Tilapäislataus mahdollistaa yön yli ladattaessa noin 100 kilometrinpäivittäisen ajoon.

Ajantasaiset lataushinnastot löydät asukaslaskutushinnastosta. Lisätietoja sähköautojen latauksesta löydät täältä. Latausasemat toimivat kännykkäsovelluksella.  

Jos sinulla on sähköauto tai olet hankkimassa sähköautoa eikä taloyhtiössä ole vielä latausasemia, ole yhteydessä kiinteistömanageriisi, joka selvittää millä aikataululla latausaseman asentaminen onnistuu. Tilapäislataukseen oikeuttavan lataussopimuksen voit tehdä talosi kiinteistösihteerin kanssa. Kiinteistösihteerin ja kiinteistömanagerin yhteystiedot löydät helpoiten oman talosi asukassivuilta. Asukassivuille pääset kirjautumaan täältä.

Merkkinä TA:n kanssa laaditusta lataussopimuksesta on oranssi tarra lataukseen oikeuttavan autopaikan lämmitystolpassa.

Ajankohtaista