Vuosaaressa pääsee asumaan luonnon ja meren läheisyydessä. Monimuotoinen luonto ja upea merellinen miljöö luovat tunnelmaa koko alueelle. Sen lisäksi Vuosaari on sijainniltaan keskeinen, ja matka Vuosaaresta Helsingin keskustaan on nopea ja vaivaton. Vuosaari on siis juuri oikea valinta, jos asuminen luonnon, meren ja hyvien kulkuyhteyksien lähellä kiinnostaa.

Palvelut lähietäisyydellä

Vaikka Helsingin keskusta on hyvien kulkuyhteyksien päässä, arjen kaikki tarpeelliset peruspalvelut löydät myös Vuosaaresta. Alueella sijaitsee useita peruskouluja ja lukio. Monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kaikki saman katon alla Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Keskeisellä sijainnilla olevassa kauppakeskus Columbuksessa on runsaasti liikkeitä ja ravintoloita. Sen yhteydessä on metroasema, josta pääsee matkustamaan keskustaan tai halutessaan aina Espoon Matinkylään saakka. Myös kauppakeskus Itikseen matkustaa vaivattomasti Vuosaaresta metrolla vain 5 minuuttia.

Luonnonläheistä arkea

Vuosaari on täynnä erilaisia ulkoilualueita, joilla voi käydä rentoutumassa ja reippailemassa luonnon helmassa. Esimerkiksi Mustavuori, Vuosaarenhuippu ja Uutela ovat kaikki suosittuja ulkoilualueita niin asukkaiden kuin ulkopaikkakuntalaistenkin keskuudessa. Tämän lisäksi Vuosaaressa sijaitsee peräti kaksitoista luonnonsuojelualuetta. Vuosaaren Aurinkolahdesta löytyy yksi Suomen upeimmista uimarannoista, jossa voi kesäisin viettää ihania hellepäiviä. Kaikki veneilyn ystävät viihtyvät varmasti myös hyvin, sillä alueelta löytyy useita satamia ja venekerhoja.

Yhteisöllisyyttä ja harrastuksia

Vuosaaren asukkaat ovat itse hyvin aktiivisia toimijoita, ja alueella on paljon vapaaehtoistoimintaa sekä erilaisia järjestöjä. Vuosaari-Seura haluaa omien sanojensa mukaan pitää huolta, että asuinalue on ”viihtyisä, kehittyvä ja yhteisöllinen”. Alueella on kaksi nuorisotaloa, musiikki- ja kuvataidekoulu sekä partiotoimintaa, joten nuorten harrastustoimintaankin on panostettu. Urheiluhenkisille löytyy aktiivisia liikuntaseuroja, ja lajivalikoimat ovat monipuoliset. Muun muassa jalkapallo, jääkiekko, tanssi ja erilaiset kamppailulajit ovat nuorten keskuudessa suosittuja. Yksi alueen erikoisuuksista on golfkenttä Vuosaari Links, joka tarjoaa harrastajille upeat puitteet pelaamiseen aivan oman kodin läheisyydessä.

Tutustu kohteisiimme Vuosaaressa:

Permanto 1 ja Piippuhylly 2

Permanto 2 ja 10

Solvikinkuja 4 ja Svartvikinkuja 4

Lue lisää alueesta ja sen palveluista:

Vuosaari - Vuosaaren kaupunginosasivusto

Columbus Kauppakeskus

Vuosaaren golf-kenttä

Ajankohtaista