Espoon Finnooseen, osoitteisiin Peijinkatu 1 B ja C ja Peijinkatu 1 A ja 2 A on rakenteilla uusia asuntoja. Asumisoikeus- ja vuokra-asunnot valmistuvat uuteen ekologiseen kaupunginosaan, jonka keskus nousee metroaseman yläpuolelle. Merihenkisestä alueesta tulee valmistuessaan 17 000 asukkaan kaupunginosa, jonka korkeat rakennukset muodostavat omaleimaisen miljöön. Finnoota rakennetaan energiatehokkaasti ja kaupunginosasta tavoitellaan kestävän kaupunkirakentamisen edelläkävijää.

finnoo

TA:lle valmistuu Finnoon Peijinkadulle vuokra- ja asumisoikeustaloja, joiden lämmitysjärjestelmä toteutetaan geoenergialla ja matalalämpöisellä aluelämpöverkolla. Talojen lämpö haetaan kolmen syvälämpökaivon avulla jopa lähes 1,5 kilometrin syvyydestä.

Tällä energiatehokkaalla lämmitysratkaisulla tuemme Espoon kaupungin hiilineutraaliustavoitetta. Koko Finnoon alueesta tavoitellaan kestävän kehityksen esimerkkialuetta, missä voidaan tulevaisuudessa testata innovatiivisia energiaratkaisuja. Finnoon aluetta kehitetään ilmastonmuutoksen torjunnan esimerkkialueeksi.

Vertailun vuoksi yksi naapurikortteliin valmistuva talo tulee lämpenemään kaukolämmöllä. – Toinen 8-kerroksisista vuokrataloistamme kytketään kaukolämpöverkkoon, joten voimme vertailla kahden identtisen, mutta eri tavalla lämpenevän talon investointikustannuksia ja käytön aikana saatavia kustannustietoja. Vertailemme esimerkiksi käyttöveden ja tilojen lämmitystä rakennusten välillä, kertoo TA-Rakennuttaja Oy:n rakennuttajapäällikkö Hannele Vainio.

Syvälämpökaivot sopivat erinomaisesti erityisesti ahtaaseen kaupunkiympäristöön. - Tavanomaiseen maalämpökaivoon verrattuna yksi syväkaivo korvaa noin 30–40 perinteistä maalämpökaivoa, lämmitysjärjestelmän toteuttavan Qheatin toimitusjohtaja Erika Salmenvaara kertoo.

Asuntoja eri elämäntilanteisiin

Sekä vuokra- että asumisoikeustaloissa on valinnanvaraa eri elämäntilanteisiin yksiöistä aina viiden huoneen asuntoihin asti. Asuntojen koot vaihtelevat 31 ja 98 neliön välillä. Osassa asunnoista on omat saunat.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat arviolta kesään 2024 mennessä ja tulevat haettavaksi keväällä 2023. Vuokra-asuntojen arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2024 ja niiden haku on syksyllä 2023. Tilaamalla uutiskirjeemme saat tiedon hakuaikojen alkamisesta.

 

Katso videolta Qheatin toimitusjohtaja Erika Salmenvaaran haastattelu.

Tutustu tarkemmin Peijinkatu 1 B ja C asumisoikeusasuntoihin.

Tutustu tarkemmin Peijinkatu 1 A ja 2 A vuokra-asuntoihin.

 peijinkatu1B-C_ASO

Ajankohtaista