Syksyn 2022 energiakriisin alkamisen jälkeen olemme kiinnittäneet erityistä huomiota energiansäästöön niin toimistoilla kuin asuntokohteissammekin. Myös ennen tätä olemme jo vuosien ajan vähentäneet kiinteistöjemme energiakustannuksia ja ympäristövaikutuksia investoimalla energiatehokkuuteen ja osallistumalla uusien energiaratkaisujen kehittämiseen.

DJI 0434

Päätoimipisteessämme Espoossa teimme syksyn aikana useita toimia, jotta saimme vähennettyä sähkön käyttöämme:

  • Olemme uusineet valaistusta energiatehokkaammaksi LED-valaistukseksi ja paransimme automaatiota.
  • Olemme optimoineet ilmanvaihtoa ja lämmitystä.
  • Olemme opastaneet työntekijöitämme tekemään viisaita valintoja muun muassa hissinkäytön sekä tietokoneiden ja valojen sammuttamisen suhteen pitkin työpäivää.

Myös asuntokohteissamme on tehty säästötoimenpiteitä:

  • Olemme tarkastaneet rakennusautomaatioiden asetusarvoja ja talotekniikan toimintaa ja sen perusteella optimoineet energian käyttöä etävalvomosta.
  • Saunojen käytön optimointia tehdään parhaillaan.
  • Porraskäytävien lämpötiloja on laskettu energian säästämiseksi.

Erilaisten toimenpiteiden lisäksi olemme valvoneet energiankulutusta tehostetusti. Töitä energian säästämiseksi tehdään koko ajan lisää ja normaalin toimintatapamme mukaisesti olemme koko ajan mukana kehittämässä uusia tapoja säästää energiaa.

Pitkäjänteinen työ pienentää kiinteistöjemme päästöjä

Olemme vähentäneet kiinteistöjemme lämmitysenergian kulutusta jo useamman vuoden ajan.

Leanheat-lämmityksensäätöjärjestelmä ohjaa lämmitystä tekoälyalgoritmilla sisälämpötilan mukaan. Järjestelmän piirissä on arviolta 16 000 asuntoa. Leanheatin avulla säästämme vuosittain keskimäärin 6 % kiinteistöjen kaukolämpöenergian kulutuksessa.

Jatkoimme ja laajensimme aikaisempia energiansäästöhankkeitamme älykkään lämmönsäädön ja kaukolämmön kulutusjouston osalta. Kulutusjoustolla voidaan tasata kulutuspiikkejä koko kaukolämpöverkon alueella ja huomioida kaukolämmön tuotantolaitosten tilanne. Älykäs lämmönsäätö ja lämmityksensäätöjärjestelmä on nyt käytössä yli 80 prosentissa kiinteistöissämme, minkä avulla vähennämme kaukolämpöenergian kulutusta keskimäärin 6 prosenttia vuodessa.

Vedensäästöä edistämme muun muassa asentamalla asuntoihimme vedensäästökalusteita. Myös uudis- ja peruskorjausasuinkohteiden aitoon vedenkulutukseen perustuvalla vesilaskutuksella on myönteinen vaikutus vedenkulutukseen.

Lisäksi osallistumme ilmastotalkoisiin muun muassa tukemalla sähköautoilua ja asentamalla koko ajan lisää sähköautojen latauspisteitä. TA:n asuinkohteissa on tällä hetkellä noin 450 sähköautojen latauspistettä. Neuvomme ja ohjeistamme asukkaitamme myös tehokkaaseen jätteiden lajitteluun tarjoamalla hyvät puitteet kierrätykseen.

Lainsäädännön velvoitteiden lisäksi etsimme koko ajan erilaisten kokeiluhankkeiden kautta mahdollisuuksia keventää asumisen päästökuormaa ja tukea kestävää asumista. Yksi uusimmista energiahankkeistamme on Espooseen rakennettavat ekologisella syvälämmöllä lämpiävät Peijinkadun asumisoikeus- ja vuokratalot, lue täältä lisää.

Yhdessä tekemällä saamme puhtaamme ympäristön ja pienemmät energiakulut, lue vinkkimme, miten voit itse vaikuttaa omaan sähkölaskuusi.

Ajankohtaista