Kesällä 2017 haastattelimme silloin 21-vuotiasta Iiro Lindqvistiä. Silloin Iiro oli toista kertaa TA:lla kesätöissä myyntineuvottelijana ja oli juuri valmistunut merkonomiksi. Iiro viihtyi hyvin ja toivoi saavansa jatkaa. Toive toteutui ja Iiro on siitä asti työskennellyt myyntineuvottelijana TA:lla Lahden toimipisteessä.

Kuusi vuotta myöhemmin Iiro viihtyy edelleen myyntineuvottelijana Lahden toimipisteessämme. - Olen viihtynyt TA:lla tosi hyvin. Meillä on ollut Lahdessa tosi hyvä työporukka koko ajan ja muutenkin tykkään työskennellä pienessä toimistossa, Iiro totea.

Parasta myyntineuvottelijan työssä Iiron mielestä on työn vapaus ja vaihtelevuus. – Työ on vaihtelevaa ja sitä saa tehdä melko vapaasti. Täällä töitä pystyy tekemään rennolla mielellä. Tykkään myös osittaisesta etätyöstä. Välillä voi työskennellä rauhassa kotona ja pääsee kuitenkin myös toimistolle ja näkemään työkavereita. Töihin on aina mukava tulla, hän kehuu.

Hyvä myyntineuvottelija on asiakaspalveluhenkinen, joustava ja täsmällinen. – Myyntineuvottelijalla tulee olla hyvät vuorovaikutustaidot sekä asiakkaiden että kollegoiden kanssa. Lisäksi tarvitaan positiivista asennetta ja rentoa mieltä, Iiro luettelee hyvän myyntineuvottelijan ominaisuuksia.

Myyntineuvottelijaksi voi päästä monenlaisella koulutustaustalla. Esimerkiksi kaupallinen koulutus on hyvä pohja. Myös töiden ohella voi kouluttautua lisää, kun oma ala on löytynyt. Monet myyntineuvottelijamme ovatkin suorittaneet työn ohessa esimerkiksi KED-, LVV- tai LKV-tutkinnon. – Minä en ole opiskellut töiden ohella. Olen enemmän tekijätyyppiä ja tässä työssä oppii joka päivä lisää, Iiro kertoo.

Vielä kuuden TA-vuoden jälkeen Iiro nauttii työstää. – Töihin on aina mukava tulla enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa muualle, Iiro naurahtaa.

Lue tästä Iiron haastattelu kesältä 2017.

Ajankohtaista