Kuulostaako kaupungin keskustan häly epähoukuttelevalta? Kaipaatko sinä ja perheesi rauhaa ja hiljaisuutta, mutta samalla palveluiden läheisyyttä ja liikuntamahdollisuuksia? Tule tutustumaan Vantaan Kaivokselan alueeseen, joka on rauhallinen keidas aivan Helsingin rajalla.

Keskeinen sijainti ja rikas historia

Kaivokselassa on loistavat kulkuyhteydet, sillä alue sijaitsee Hämeenlinnanväylän varrella. Näin voit helposti liikkua Helsinkiin sekä väylää pitkin myös poispäin pääkaupunkiseudulta. Seutuliikenne Espoon ja Helsingin keskuksiin on tehty käteväksi. Lisäksi Kaivokselasta on hyvät Vantaan sisäiset bussiyhteydet esimerkiksi Myyrmäkeen, jossa sijaitsee lisää palveluita sekä kattava ja monipuolinen Myyrmannin kauppakeskus.  

Kaivokselan rikas historia ulottuu vuosisatojen taakse. Se on saanut nimensä alueella sijaitsevasta Sillbölen kaivoksesta. Kaivos oli merkittävä rautamalmin tuottaja aina 1800-luvun lopulle asti. Nykyään kaivos on suojeltu muinaisjäännösalue, joka kertoo tarinaa menneistä ajoista. 

 

Ainutlaatuiset urheilu- ja virkistysmahdollisuudet 

Kaivokselassa ei tarvitse tyytyä pelkästään menneisyyden muistoihin. Liikunta- ja virkistysmahdollisuudet ovat runsaat ja monipuoliset. Kaivokselan liikuntapuistosta löydät ulkokuntosalilaitteita, tenniskenttiä, Parkour-alueen ja erilaisia yleisurheilun suorituspisteitä. Kaivokselassa pääset myös helposti harrastamaan viime vuosien hittilajia Padelia ympäri vuoden upeissa puitteissa. Virkistäytymiseen alueelta löytyy myös idyllinen Vetokannaksen uimaranta. Sitä ympäröi nurmialueita, joissa voi istuskella ja nauttia esimerkiksi upeista kesäpäivistä. Uimaranta on sopiva myös talviuintiin, joten avantouimareilla on mahdollisuus nauttia veden läheisyydestä ympäri vuoden. Lisäksi sen läheisyydessä on beach volley -kenttiä, joissa voit hikoilla ja viettää aikaa raikkaassa ulkoilmassa.  

Kaivokselan läheltä löytyy harvinaisen loistavat puitteet monien muidenkin eri lajien harrastamiseen Myyrmäen monipuolisen urheilupuiston ansiosta. Urheilupuistosta löytyy muun muassa jalkapallostadion, Myyrmäki-halli, kaksi jäähallia, yleisurheilukenttä ja hiekkakenttä. Urheilupuistossa on mahdollisuus myös harrastaa skeittaamista ja squashia sekä hikoilla ulkokuntosalilla. Yksi urheilupuiston helmistä on Energia areena, joka on nykyaikainen ja moniulotteinen keskiö ja toimii lukuisien urheilu-, kulttuuri-, messu- sekä yritystapahtumien keskuksena. 

 

Koko perheen rauhallinen keidas

 

Perheen pienimmille alueelta löytyy myös monipuolinen valikoima päiväkoteja. Kaivokselasta löytyy niin kunnallinen kuin yksityinenkin päiväkoti. Myyrmäen puolella vaihtoehtoja on lisää. Kaivokselan alueella on lisäksi lähikoulu ja lähin lukio löytyy Myyrmäestä. Vaskivuoren lukio on tanssi-, musiikki- sekä yleislukio. 

 

Tule kokemaan Vantaan Kaivokselan tunnelma ja löydä rauhallinen keidas, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin liikkumiseen kuin rentoutumiseenkin. Tervetuloa asumaan Kaivokselan rauhaan!

 

Tutustu kohteisiimme Kaivokselassa

 

Lue lisää alueesta ja sen palveluista:

- Kaivokselan liikuntapuisto

- Openpadel Kaivoksela

- Myyrmanni

- Vetokannaksen uimaranta

- Myyrmäen urheilupuisto

- Kaivokselan koulu

- Kaivokselan päiväkoti

- Vaskivuoren lukio

Ajankohtaista