Kirkkonummen Tuijatiellä asuva 3-henkinen Sandströmin perhe pääsee nauttimaan kesästä uudella, toiveidensa mukaisella terassilla. Pieni piha oli aiemmin kivilaattojen ja huonokuntoisen nurmen peitossa. TA:n terassipaketin avulla pihasta tuli lapsiystävällinen hyötypuutarha.

Sandströmien kolmihenkinen perhe muutti syksyllä 2022 uuteen ASO-kotiin Kirkkonummelle, ja jo silloin oli selvää, että seuraavaksi kesäksi pihasta täytyy saada toimivampi. Terassinrakentamissuunnitelmat olivat jo mielessä, kun Silja Sandström huomasin uutiskirjeessämme mahdollisuuden osallistua terassinrakennus videon tekoon. Etsimme maaliskuussa 2023 sopivaa kohdetta, jossa kuvata Näin rakennat terassin -opasvideon. Yli 500 vastaajan joukosta voitattajaksi nousi kirkkonummelaiset Sandströmit. – Tämä oli ihan mahtava juttu. Kahden koiran ja pienen lapsen kanssa terassin rakentaminen olisi ollut tosi hankalaa, Silja toteaa onnellisena. 

Toiveiden terassi

Sandströmit toivoivat terassia, joka olisi lapsiturvallinen ja pitkäikäinen katseenvangitsija. – Unelmien terassi tekisi pihasta viihtyisän ja tyylikkään, Silja haaveili alkukeväästä. Nyt haaveista on tullut totta. – Tämä on juuri sellainen mitä toivoimme ja paljon enemmänkin. Nyt pihalla tulee varmasti vietettyä paljon aikaa, Sandströmit toteavat. 

Helppohoitoinen komposiitti sopii hyvin Sandströmien tarpeisiin. – Tästä ei lähde tikkuja eikä tätä tarvitse huoltaa. Helpottaa myös kodin puhtaanapitoa, kun koirien tassut eivät likaannu pihalla, Tor-Erik kehuu. 

Mukavan oleilun ja turvallisen leikkialueen lisäksi Sandströmit toivovat saavansa pihaltaan myös satoa. - Olemme istuttaneet kasvilavoihin mm. porkkanaa, sipuli ja yrttejä. Isoissa ruukuissa kasvaa perheomenapuu, vadelmaa ja mustaherukkaa. Kukat tuovat vielä vähän väriä ja toivottavasti houkuttelevat pölyttäjiä, Silja kertoo. 

TA:n ASO-asukkaille terassipaketti veloituksetta

TA:n asumisoikeusasukkaat, joilla on oma piha, voivat saada veloituksetta materiaalit terassin rakentamiseen. Terassin voi joko tehdä itse tai voit palkata siihen ammattilaisen. Ammattilaisen tekemästä työstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Katso videolta, miten terassiprojekti TA:lla etenee.

Lue lisää TA:n terassipaketeista.

Ajankohtaista