Hätilän pientaloalue Hämeenlinnassa on rakennettu historialliselle alueelle. Lue, millainen historia alueella on.


Aulangontie13Hätilä sijaitsee Hämeenlinnan keskustan ja Vanajaveden tuntumassa lähellä rautatieasemaa. Hätilän asuinalue on historiallista aluetta ja asutuksen vakiintumisesta on merkkejä 1100-luvulta alkaen.

Alue kuuluu varhaisimpiin maatalousseutuihin, jonka pääasiallinen elinkeino oli tällöin tiettävästi eräretket. Hämeen järvien rannoilla oli lisäksi hyviä viljelyalueita joilla mahdollisesti harjoitettiin myös alkeellista kaskiviljelyä.

1370-luvulta löytyy maininta Niclis af Haetilum-nimisestä henkilöstä eli Niilo Hätilästä. Häti-nimisiä talollisia ja Hätilä-nimisiä kyliä esiintyy myös Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla.

1960- ja 1970-luvuilla Hätilään rakennettiin uusia kerros-, pien- ja omakotitaloja ja varsinkin Aulangontien varsi täyttyi kerrostaloista. Nykyään Hätilän, Sairion ja Asemantaustan yhdessä muodostama alue on Suomen suurin yhtenäinen pientaloalue ja myös yksi Pohjoismaiden suurimmista pientaloalueista. Alueella on mm. ala- ja yläkoulu, lukio, kirjasto sekä ruokakauppa.

Voit lukea lisää Hätilän historiasta täältä.

Tutustu asuntoihimme Hätilän alueella:

Huom! Voit jättää asuntohakemuksen, vaikka mieleistäsi asuntoa ei olisikaan juuri nyt vapaana tai vapautumassa. Tarjoamme vapautuvia asuntoja aina ensiksi hakemuksen jo jättäneille.

Lue lisää kadunnimien ja asuinalueiden tarinoita ja historiaa:

 

Ajankohtaista