Nykyään perheiden suosiossa olevan Ahtialan asuinalueen historia ulottuu rautakaudelle asti.


havainne viljarinteenkatu2 webAhtialan asuinalue sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Lahden keskustasta. Aikoinaan Nastolaan kuulunut Ahtiala on mainittu kirjallisissa lähteissä ensimmäisen kerran jo vuonna 1461. Lahden kaupunkiin Ahtiala liitettiin 1950-luvulla.

Nimen Ahtiala alkuperälle löytyy useita selityksiä. Nimen arvellaan todennäköisesti olevan peräisin germaanisesta rautakautisesta henkilönnimestä Ahti. Erään uskomuksen mukaan nimen alkuperä voisi olla myös läheinen Alasenjärvi, josta ”Ahti on suonut antejaan”. Hämeessä tunnetaan myös muita Ahtiala nimisiä paikkoja.

Nykyisen Ahtialan rakentaminen alkoi 1970-luvulla ja jatkuu edelleen. 1970-luvulla Ahtialasta kaavailtiin myös Lahden toista keskustaa, jossa olisi yli 60 000 asukasta sekä yliopisto ja sairaala. Suunnitelmat kuitenkin tyrehtyivät Lahden väkiluvun käännyttyä laskuun.

Nykyään Ahtiala on perheiden suosima pientalovoittoinen asuinalue, jota ympäröivät järvet ja metsät. Alueella on kaikki peruspalvelut kuten terveyskeskus, ala- ja yläkoulu, päiväkoti, kirjasto, apteekki ja ruokakauppoja.

Tutustu Ahtialaan rakenteilla oleviin uusiin asumisoikeusasuntoihimme:

  • Viljarinteenkatu 2 asumisoikeusasunnot
  • Viljarinteenkatu 2:n asuntoihin on jatkuva haku: tarjoamme asuntoja sitä mukaa, kun saamme niihin hakemuksia
  • Asunnot ovat muuttovalmiita arviolta alkukesästä 2016


Lue lisää kadunnimien ja asuinalueiden tarinoita ja historiaa:

Ajankohtaista