Jyväskyläläinen Juha Tikka on tehnyt ASO-kodistaan pintaremontilla persoonallisen ja kauniin kokonaisuuden. Upeissa järvimaisemissa, rauhallisella Väinölän alueella sijaitseva rivitaloasunto täyttää asukkaidensa toiveet.

115952 Isannoitsijantie 43 B 105

Vuonna 2020 Juha Tikka muutti puolisonsa Emmi Lehvosen kanssa ihastuttavaan asumisoikeuskolmioon, joka oli valmistunut 2014. – Sijainnin vuoksi tähän päädyttiin. Mietittiin heti, että tehdään tähän kunnon terassi. Maisema on niin upea, että siihen kannattaa panostaa, Juha Tikka muistelee.


Terassin rakentaminen ja muut remonttityöt sujuivat helposti, sillä Juha on rakennusalan ammattilainen. Yli kymmenen vuotta rakennusalalla ollut ja nykyisin yrittäjänä työskentelevä Juha suunnitteli ja rakensi terassin itse. – Jos et ole ammattilainen itse, suosittelen ammattilaisen palkkaamista, jotta lopputuloksesta tulee siisti ja pitkäikäinen. Ammattilaisilla on myös kunnon välineet käytössä, Juha toteaa. Mikäli asumisoikeusasunnon remontointiin palkkaa ammattilaisen, voi työn osuuden vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Terassi

Tikkojen terassi on noin 15 neliön kokoinen ja valmistettu kyllästetystä kestopuusta. Kestopuuterassia tulee huoltaa vuosittain, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. – Keväällä pesimme terassin ja vedin öljyä pintaan, ei siinä kauan mennyt, Juha kertoo.


Terassin rakentamisen lisäksi Juha ja Emmi ovat muun muassa maalanneet seiniä, lisänneet keittiöön hyllyjä ja asennuttaneet asuntoon ilmalämpöpumpun. – Viime kesä oli niin kuuma, että halusimme ilmalämpöpumpun viilennystarkoitukseen, Juha Tikka toteaa. Ilmalämpöpumpun voi asentaa vain ammattilainen. Ilmalämpöpumppu on hyvitettävä muutostyö, joten asumisoikeusasukas voi pois muuttaessaan saada hyvitystä hankkimastaan pumpusta.

Yksityiskohta

– Olemme miettineet, että jossain vaiheessa laminaattilattia pitäisi uusia ja portaat haluaisimme myös maalata. Ne ovat kuitenkin sen verran isoja remontteja, että mietitään rauhassa, Juha pohtii.

Makuuhuone extra

Makuuhuoneessa on näyttävä tapetti. Työhuoneeseen Juha maalasi sapluunan avulla upean Marimekko -kuvion.

Olohuone 1

Tehosteseinät tuovat väriä ja lämmintä tunnelmaa Juhan ja Emmin kotiin.

Muu 2

Juha Tikan ja Emmi Lehvosen perheeseen kuuluu myös labradorinnoutajan pentu Myy ja kuvasta puuttuva Martta-kissa.

Lisää kuvia Juhan ja Emmin ihastuttavasta kodista voit katsoa TA-Lehden artikkelista.

Lue lisää omatoimiremonteista ja TA:n tarjoamista materiaalipaketeista.

Tutustu Isännötsijäntie 43 asumisoikeuskohteeseen.

 

Ajankohtaista