Helsingin Jätkäsaaren uudessa asumisoikeuskohteessa viherrakentaminen on poikkeuksellisen suuressa osassa. Ainutlaatuisen asumisoikeustalon erikoisuus ovat korttelin rakennusten katoille rakennetut viherkattopihat, joilla sijaitsevat muun muassa keittiöpuutarha viljelylaatikoineen ja lasitettuine viherhuoneineen. Rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja kaunistaa kasviritilöin ja parvekkeiden istutuslaatikoin sommiteltu viherjulkisivu. Haku asuntoihin on alkanut.

Lansisatamankatu36 havainnekuva4 800x600pxLänsisatamankatu 36 on 6-8-kerroksinen luhtitalotyyppinen asumisoikeuskerrostalo, jossa on 55 modernia huoneistoa. Osa huoneistoista on Länsisatamankadun ja osa Hyväntoivonniemenkadun puolella. Asuntojen parvekkeilla jatkuu talon viherteema, mm. parvekkeiden vieressä olevin köynnös- ja havukasveille tarkoitetuin istutuslaatikoin. Asumismukavuutta lisäävät Länsisatamankadun puolen lasitetut parvekkeet, keraamiset liedet, jää-pakastinkaapit ja laminaattilattiat.

Talon katolla asukkaat voivat nauttia oleskelusta ja viljellä esimerkiksi vihanneksia ja yrttejä keittiöpuutarhassa ja viherhuoneessa. Talon ylimmässä kerroksessa on myös yhteissaunatilat, joiden yhteydessä on puutarhamainen vilvoitteluterassi.

Jätkäsaaren uusi asuinalue Länsisatamassa tarjoaa keskeistä sijaintia arvostavalle urbaania asumista meren läheisyydessä, ydinkeskustan tuntumassa. Kaikki peruspalvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä. Kehittyvän Jätkäsaaren alueelle on tulossa lähivuosina asuntojen ohella myös liiketiloja niin kahviloille, ravintoloille kuin kaupoillekin. Päiväkoti- ja koulutarjonta lisääntyvät myös tulevaisuudessa. Jätkäsaaren upeat merimaisemat tarjoavat ulkoilijoille ja liikkujille erinomaiset puitteet.

Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on käynnissä 7. - 21.5.2016, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Ensimmäisen hakuajan aikana hakeneet ovat etusijalla asuntoihin. Talon arvioitu valmistumisaika on kesällä 2017.

Lue lisää:

 

Ajankohtaista