Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vanha sananlasku pitää paikkansa myös asuntoilmoituksissa. Hyvät myyntikuvat houkuttelevat potentiaaliset uudet asukkaat asuntonäytölle ja nopeuttavat myynti- tai vuokrausprosessia. Onnistuneet kuvat kertovat paljon kodin mittasuhteista, pintamateriaaleista ja kunnosta.

 

115441 helmi iskatu2B10 02 1

Onnistuneeseen lopputulokseen et tarvitse kallista järjestelmäkameraa. Hyviä asuntokuvia saa myös monilla älypuhelimilla tai peruskäyttöön tarkoitetulla digikameralla. Netti-ilmoituksissa riittävä resoluutio on 72dpi, joka on suurimmassa osassa uudempia kännykkäkameroitakin. Olemme koonneet alle vinkkejä, jotka kannattaa huomioida kuvatessa kotia asuntoilmoituksia varten.

1. Ota vaakakuvia

Asuntoilmoitukset on suunniteltu vaakakuville. Pystykuvat jättävät reunoille tyhjän tilan tai kuva rajautuu vääränlaiseksi. Ota siis mieluiten vaakakuvia, vaikka tila suosisikin pystykuvausta.

2. Ota mieluummin laaja kuin liian rajattu kuva.

Kuvaa voi helposti rajata tarvittaessa myöhemminkin.

3. Vältä salaman käyttöä.

Salamavalo saa aikaan varjoja ja tekee asunnosta ”kylmän” näköisen. Salamavalon käyttöä voi välttää käyttämällä pitkää valotusaikaa ja jalustaa.

4. Käytä mahdollisuuksien mukaan jalustaa tai muuta tukea kameran vakauttamiseksi.

Vapaalla kädellä kuvatessa kuvasta tulee helposti epätarkka.

5. Tarkista, että kameran linssi on puhdas.

Etenkin kännykkäkameroiden linsseihin jää helposti sormenjälkiä ja muuta likaa, joka näkyy kuvissa.

6. Kuvaa luonnonvalossa mahdollisimman valoisaan aikaan.

Kuvaa silloin, kun päivänvaloa on eniten. Ikkunoista tulviva luonnonvalo saa kodin näyttämään raikkaalta ja ilmavalta. Vältä kuitenkin vastavaloon kuvausta. Liian kirkas auringonpaiste saattaa ylivalottaa kuvan.

7. Avaa kaikki sälekaihtimet ja ikkunaverhot.

Näin saat mahdollisimman paljon luonnonvaloa sisään. Mikäli ulkona on kirkas auringonpaiste, saattaa kuitenkin olla parempi pitää sälekaihtimet puoliksi suljettuna. Avaa myös kuvassa näkyvät väliovet niin saat asunnon ilmavamman ja tilavamman näköiseksi.

8. Laita kaikki valot päälle.

Asuntoon saa valoilla tunnelmaa ja lämpöä. Mikäli kuvassa näkyy valaisin, tulisi sen olla päällä.

9. Vältä selfieitä ja voimakkaita efektejä.

Tarkista, että et heijastu peileistä tai muiden heijastavien pintojen kautta ottaessasi valokuvaa. Ottamalla kuvan hieman sivusta, saat peilikin näkyviin ilman omaa kuvaasi. Pyri aina neutraaleihin kuviin, älä käytä esimerkiksi väriefektejä. Laajakulmainen kalansilmäobjektiivi vääristää mittasuhteita ja saa kodin näyttämään tynnyrimäiseltä.

10. Ota kuvasta pois ne asiat, joita et halua näyttää julkisesti.

Mikäli et halua kaikkien näkevän esimerkiksi seinillä tai hyllyillä olevia perhekuvia, rajaa kuva niin, että valokuvat ja muut yksityiset asiat jäävät kuvan ulkopuolelle.

11. Sulje vessanpöntön kannet, petaa sängyt ja tyhjennä tasot.

Siivoa ja karsi turhat tavarat ennen valokuvausta. Sulkemalla vessanpöntön kannen ja petaamalla sängyt, saat jo helposti huomattavasti siistimmän vaikutelman asunnostasi. Kuivumassa olevat pyykit ja ylimääräiset tavarat kannattaa myös raivata pois ennen kuvausta.

12. Kuvaa kotia, älä sisustussommitelmia.

Asuntoilmoituksissa olevien kuvien on tarkoitus näyttää kiinnostuneille miltä asunto näyttää. Valokuvat kynttiläasetelmista tai kukkapuskista eivät kerro mitään asunnosta, vaikka olisivatkin upeita. Kynttilöitä ja kukkia voi toki olla laajemmassa kuvassa somisteena.

106922 freesenkatu6c5 04

Ajankohtaista