Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) julkaisi ensimmäistä kertaa kuntakohtaisen vertailun asumisoikeusyhteisöjen käyttövastikkeista. ARAn tuoreesta tilastosta käy ilmi, että TA:n asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet ovat edullisimmat lähes kaikissa suurimmissa kunnissa.

115441 helmi iskatu2B10 02 1


TA:n asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet ovat pääkaupunkiseudulla keskimäärin noin
6-9 % ja Turussa noin 8-20 % edullisemmat kuin muilla valtakunnallisesti toimivilla asumisoikeusyhteisöillä.

- Pääkaupunkiseudulla 67 m² kolmiossa asuvalle asukkaalle tämä tarkoittaa vuodessa jopa yli 800 euron ja Turussa jopa 1600 euron säästöä asumiskustannuksissa, sanoo TA-Asumisoikeuden toimitusjohtaja Jouni Linnavuori.

TA-Asumisoikeuden käyttövastikkeet ovat edullisimmat Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Helsingissä ainoastaan Helsingin kaupungin omistaman Helsingin Asumisoikeus Oy:n asunnoissa on edullisemmat käyttövastikkeet kuin TA-Asumisoikeudella.

- ARAn tilasto osoittaa, että olemme onnistuneet hyvin tavoitteessamme tarjota asukkaillemme turvallista ja kohtuuhintaista asumista. Edulliset hinnat näkyvät myös erinomaisina käyttöasteina ja asukkaiden vaihtuvuus on vähäistä, Jouni Linnavuori toteaa.

ARAn tilaston mukaan Suomessa oli vuoden 2017 elokuussa 45 300 asumisoikeusasuntoa. TA-Yhtiöihin kuuluvalla TA-Asumisoikeudella on 11 500 asumisoikeusasuntoa eri puolilla Suomea ja se on toiseksi suurin asumisoikeusasuntojen tuottaja. Vuosien 2017 ja 2018 aikana TA:lle valmistuu yhteensä noin 1250 uutta asumisoikeusasuntoa.

Voit tutustua ARAn tilastoon tarkemmin täällä.

Ajankohtaista