Helsingin Jätkäsaareen valmistunut Vihreistä vihrein -kerrostalokortteli on ehdokkaana Helsingin kaupungin Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinnon saajaksi.

IMG 0372

Ruusu-ehdokkuus on annettu ekologiaa, energiatehokkuutta ja yhteisöllisyyttä painottavasta, viherrakentamisen ratkaisuja ennakkoluulottomasti ja rohkeasti soveltavasta hankkeesta.

Vihreistä vihrein -asuinkorttelin asumisoikeus- ja vuokratalojen erikoisuus ovat rakennusten katoille rakennetut viherkatot, joilla sijaitsevat muun muassa asukkaiden käyttöön tarkoitetut viljelypuutarha ja kasvihuone sekä marja- ja hedelmätarhat. Rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja kaunistaa kasviritilöissä kasvavasta köynnöskasvillisuudesta ja istutuslaatikoiden ikivihreistä muodostuva viherjulkisivu.

Rakentamisen Ruusun 2017 saajaksi on ehdolla seitsemän monessa suhteessa onnistunutta hanketta ja 22 kyseisissä hankkeissa toiminutta asiantuntijaa. Palkinnon saajat julkistetaan 8. joulukuuta. Rakentamisen Ruusu -palkinto jaetaan vuosittain tarkoitusperiä esimerkillisesti toteuttavalle tai edistävälle teolle.

Lue lisää ja katso kaikki ehdokkaat Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Voit tutustua Vihreistä vihrein -hankkeeseen tarkemmin täällä.

 

Ajankohtaista