Helsingin Jätkäsaareen valmistuneelle Vihreistä vihrein -kerrostalohankkeelle on myönnetty Helsingin kaupungin Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinto.

Rakentamisen Ruusu 2017 palkinnon saajat<

Rakentamisen Ruusu -palkinnon vastaanottivat vihersuunnittelija Taina Suonio, projektipäällikkö Mikael Lönnroth ja
pääsuunnittelija Pia Ilonen. Kuva: Helsingin kaupunki.


Vihreistä vihrein -kerrostalokorttelia luonnehdittiin palkitsemistilaisuudessa innovatiiviseksi ja rohkeaksi kohteeksi, jossa on onnistuttu yhdistämään ekologiset tavoitteet viihtyisään ja kohtuuhintaiseen asumiseen, ja josta huokuu kiinnostus edistää rakentamisen monipuolisuutta.

- Vihreistä vihrein toimii pilottikohteena, kun tarkastelemme viherrakentamisen tarjoamia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Usean oman alansa asiantuntijan kanssa hyvässä yhteistyössä ideoidussa ja toteutetussa hankkeessa kohtuulliset asumiskustannukset on saavutettu oivaltavilla arkkitehtonisilla ratkaisuilla ja tuotantoystävällisellä toteutuksella, kiittelee palkinnon vastaanottanut TA-Yhtiöiden projektipäällikkö Mikael Lönnroth.

 

Vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu Suomessa

IMG 0372Vihreistä vihrein -kerrostalohankkeen tavoitteena on selvittää viherkattojen toimivuutta asuinkerrostalossa ja etsiä julkisivujen vihreyttämisen ratkaisuja. Lisäksi hankkeessa tutkitaan viherrakentamisen vaikutuksia hulevesiin, energiatehokkuuteen ja asukkaiden yhteisöllisyyteen. Hankkeen avulla pyritään myös hälventämään viherrakentamiseen liittyviä ennakkoluuloja ja tiedon puutetta. Onnistumisesta kertoo palkintoraadin mukaan osaltaan myös se, että rakentamisen neliöhinnat ovat osoittautuneet Jätkäsaaren matalimmiksi, viherrakentamisen erityisratkaisuista ja asumisen laadusta tinkimättä.

Hanke sai alkunsa TA-Yhtiöiden edustajan Markku Hainarin ja LuK, maisemasuunnittelija Taina Suonion yhteisestä tahtotilasta toteuttaa niin vihreä kortteli kuin olisi mahdollista. – Vastaavaa hanketta ei ole aiemmin toteutettu Suomessa eikä muissa Pohjoismaissa, kohteen vihersuunnittelijana toiminut Taina Suonio kertoo.

Hankkeeseen on myös kytketty mukaan pitkäaikainen tutkimusseuranta, josta vastaavat Helsingin yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Vihreän kaupunkitalon tavoitteena on toimia mallina viherrakentamisesta helsinkiläisissä kaupunkiolosuhteissa.

Rakentamisen Ruusu -palkinto jaetaan vuosittain ‎laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä ja palkinnon saajat julkistettiin 8. joulukuuta.


Rakentamisen Ruusut myönnettiin seuraaville henkilöille:

  • Pia Ilonen, pääsuunnittelija, Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy
  • Pia Kuusiniemi, maisemasuunnittelija, LOCI maisema-arkkitehdit Oy
  • Mikael Lönnroth, rakennuttaja, TA-Yhtiöt
  • Hannu Saari, toteutus, Rakennusliike Reponen Oy
  • Taina Suonio, vihersuunnittelu, ympäristöbiologia, Roslings Manor Gardens

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Voit tutustua Vihreistä vihrein -hankkeeseen tarkemmin täällä.

Ajankohtaista