Vantaan Kivistö on nopeasti kasvava kaupunginosa, jossa yhdistyy nykyaikainen urbaani kaupunkielämä ja mielenkiintoinen historia. Alue kehittyy huimaa vauhtia; vuonna 2015 järjestetyt Vantaan Asuntomessut sekä samana vuonna valmistunut kehärata ovat tuoneet alueen kaikkien tietoon.

113830 rubiinikeha1a 01 KR

Noin 150 000 neliön kokoisesta värikkäästä kaupunkikeskuksesta löytyy niin kaupalliset kuin julkiset palvelut, asunnot ja puistot kävely- ja pyöräilymatkan päästä. Lisäksi aluetta tulee täydentämään vuonna 2023 valmistuva kauppakeskus Kivis, joka valmistuu bussi – ja junaterminaalin yhteyteen. Asumisen helppoutta lisää se, että Kivistön alueelle arvioidaan syntyvän työpaikkoja yhtä paljon suhteessa tulevaan asukasmäärään.

Kivistöstä on helppo liikkua eri puolille pääkaupunkiseutua. Alue sijaitsee aivan Hämeenlinnan väylän vieressä ja Kehä III kulkee alueen eteläpuolen tuntumassa. Kivistön juna-asema sijaitsee aivan kaupunkikeskuksen sydämessä ja junalla matka taittuu esimerkiksi lentokentälle 7 minuutissa, Tikkurilaan 17 minuutissa, Pasilaan 22 minuutissa ja Helsingin keskustaan 38 minuutissa.

Alueen ympärillä on paljon metsää ja peltoa, joten luontoon pääsee helposti melkein suoraan kotiovelta. Kiinnostavat luonnonsuojelualueet ja muut luontoarvoltaan merkittävät metsäalueet houkuttelevat liikkumaan päivittäin. Historiallisesti kiinnostavia kohteita lähialueella löytyy Keimolasta ja Piispankylästä, joissa on säilynyt useita arvokkaita rakennuksia ja tiloja 1700-1800-luvuilta. Näiden lisäksi upeat Katrinebergin ja Königstedtin kartanot Seutulassa sekä Linnan kartano Kivistössä ovat 1800-luvulta.

Keimolanmäki houkuttelee asukkaita
mielenkiintoisella historiallaan

114300 currenkuja3 07Kivistön kaupunginosaan kuuluu myös Hämeenlinnan väylän toiselle puolelle rakentuva Keimolanmäen alue. Tähän alueeseen luo persoonallisen ja omanlaisen leiman se, että alue on rakennettu Keimolan entisen moottoristadionin päälle.

Alueen historiaa on kunnioitettu katujen ja aukioiden nimeämisessä sekä usean rakennuksen sisäänkäyntiä komistaa historiaan liittyviä valokuvasuurennus. Alueen maamerkiksi tulee nousemaan moottoriradan vanha valvontatorni, joka kunnostetaan tulevaisuudessa valo- ja ääniteokseksi.

Tutustu vuokra- ja asumisoikeusasuntoihimme Kivistössä ja Keimolanmäessä:

Keltasafiirinpolku 6

Rubiinikehä 1 A

Currenkuja 3

Leksankuja 4 B

 

 

 

Ajankohtaista