Tampereen väkiluku on noussut kymmenessä vuodessa yli kymmenen prosenttia ja samanlaisen kehityksen ennustetaan kasvavan pitkälle tulevaisuuteen. Tilastokeskuksen mukaan Tampereella oli viime vuoden kesäkuussa 228 901 asukasta.

iStock 537094243 1200px


– Väestönkasvu näkyy selvästi myös asuntojen kysynnässä, toteaa Tampereen alueen myyntipäällikkö Sanna Pajula. – Uudet asumisoikeusasunnot menevät todella hyvin kaupaksi. Esimerkiksi Tampereen Haukiluomaan rakenteilla oleva ja syyskuun lopussa valmistuva Pahkakatu 8 on ollut erittäin kysytty, Pajula kertoo. Pahkakadulle valmistuu yhteensä 27 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 58 neliötä. Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita. Myös Tampereen Niemenrantaan Federleynkadulle viime vuonna valmistuneet asunnot varattiin hyvissä ajoin ennen valmistumista.

– Jatkamme asumisoikeusasuntojen rakentamista tulevinakin vuosina. Uskomme kysynnän kasvuun, Pajula toteaa. – Asumisoikeusasuminen on hyvä vaihtoehto kaikenikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin. TA:lla on Tampereen seudulla kaikkiaan 54 asumisoikeuskohdetta, joissa on yhteensä yli 1 300 asuntoa. Lisäksi uusia asumisoikeusasuntoja valmistuu Tampereelle ja Kangasalle. – Käyttöasteemme on todella korkea, Pajula kertoo. – Valmistuneissa asumisoikeuskohteissamme Tampereen seudulla on myynnissä vain vajaa 30 asuntoa tällä hetkellä.

Asumisoikeusasuntojen suosiota selittää muun muassa se, että ARAn asuntomarkkinakatsauksen mukaan asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet ovat keskimäärin Tampereella yli 15 % markkinavuokria alempia.

Ajankohtaista