Helsingin korkein paikka sijaitsee Malminkartanossa, aivan Espoon ja Vantaan rajalla. Paikan virallinen nimi on Malminkartanon huippu, mutta mäkeä kutsutaan myös Malminkartanon täyttömäeksi ja Jätemäeksi eli tutummin Jättäriksi. Paikka on suosittu näköalapaikka, mutta se on myös yksi suosituimmista treenipaikoista, jonne tullaan kauempaakin pääkaupunkiseudulta.

 

IMG 0724 01

Huipulta on huikeat näköalat ympäri pääkaupunkiseutua. Mäen päällä sijaitsevilta penkeiltä voi ihastella esimerkiksi luontoa ja auringonnousua tai -laskua parhailta

paikoilta. Paikalle saavutaankin myös kauempaa ja mäen juurella sijaitseva maksuton parkkipaikka tekee saapumisen helpoksi. Myös Helsingin sisäisten bussilinjojen 37 ja 51 pysäkit sijaitsevat aivan Jätemäen vieressä.

Malminkartanon huippu kohoaa noin 91 metrin korkeuteen merenpinnasta ja se on syntynyt rakentamisen ylijäämämassasta vuosien 1976-96 välisenä aikana.  Ylätasanteelle johtavat Helsingin pisimmät portaat, joita on kaikkiaan 426. Mäen päälle pääsee myös reunoilla kulkevia kävelyteitä pitkin. Mäki onkin erinomainen retkipaikka esimerkiksi lapsiperheelle. Lisäksi mäellä on loistavat mahdollisuudet urheilla, ja portaita ja mäkijuoksua yhdistelemällä saa parempikuntoinenkin aikaan hyvän treenin.

Monet tuntevat mäen treenipaikkana, mutta urheilun lomassa paikalla voi ihailla myös Hanna Vainion taideteosta Tuulet ja suunnat. Se koostuu lipputankoihin kiinnitetyistä värillisistä tuulipusseista sekä mäenharjan reunalla sijaitsevasta huippua kohti osoittavasta nuolesta. Mäen laella olevat kahdeksan eriväristä tuulipussia on sijoitettu jokaiseen ilmansuuntaan. Ylhäällä sijaitsevalla tasanteella kivestä muokattu kompassi näyttää ilmansuunnat.


Aivan Malminkartanon huipun vieressä sijaitsee asumisoikeusasuntojamme osoitteessa Perhosenkierto 33. Vähän kauempana kävelymatkan päässä Konalassa asuntojamme on osoitteessa Ajomiehentie 14 ja Vantaan puolella Kaivokselassa osoitteissa Husbackankuja 4 ja 8, Aapraminkaari 4 ja Kaarenmäenkuja 1.

Ajankohtaista