Etelä-Sipoon paikalliskeskus Söderkulla tarjoaa paitsi hyvät liikuntamahdollisuudet myös erinomaiset puitteet rauhaisalle pikkukaupunkiasumiselle lähellä palveluja ja luontoa. Söderkulla on viime vuosina kasvanut ja kehittynyt hurjaa vauhtia. Meillä on aivan Söderkullan keskustassa uudehko vuokrakerrostalo osoitteessa Tasbyntie 6 A ja vuonna 2019 valmistuu uusi asumisoikeuskohde osoitteeseen Kvartsitie 1.

 

kuntoportaatSöderkulla sopii erinomaisesti liikunnasta pitäville. Harrastusmahdollisuuksia on suunnistuksesta salibandyyn, ja sopivia liikuntaryhmiä löytyy kaikille ikäluokille. Aivan Söderkullan keskustassa on upeat liikuntamahdollisuudet, jotka paranivat entisestään, kun Sipoon kunta rakennutti uudet kuntoportaat Söderkullan kuntoradan yhteyteen.

Uudet kuntoportaat avattiin syyskuun 2018 loppupuolella. Portaat ovat käytössä keväästä syksyyn, talvikunnossapitoa portailla ei ole. Kaikkiaan porrasaskelmia on 170, ja por­taat ja­kau­tu­vat kah­teen osuu­teen. En­sim­mäi­sen osuu­den pi­tuus on 38 met­riä ja jälkimäisen noin 45 metriä. Välissä on 30 metrin pituinen lähes tasainen kivituhkaosuus, jolta on kulkuyhteys kuntopolulle. Puu­ra­ken­teiset por­taat ovat kaksi metriä leveät, joten portailla mahtuu helposti myös ohittamaan kanssaliikkujat.

Porrastreeniin voi hyvin yhdistää myös kävely- tai juoksulenkin, sillä portaat ovat suoraan yhteydessä kuntopolkuun. Valaisemattomalla kuntopolulla voi valita joko 5 tai 10 kilometrin lenkin. Valaistuna on 0,9 kilometrin ja 2,8 kilometrin lenkit. Kuntopolulta löytyy myös hil­jat­tain uu­si­tut ul­ko­kun­toi­lu­vä­li­neet kaikkien vapaaseen käyttöön.

Talvella hiihtoa ja avantouintia

Talvella kuntopoluilla on hiihtoladut. Söderkullassa on myös useita muita hiihtolatuja ja, kunnan sivuilta voikin helposti tarkistaa latujen kunto- ja huoltotiedot. Kuntopolulta voi myös poiketa puhdasvetiseen Taasjärveen uimaan ympäri vuoden, sillä talvella järvellä on mahdollisuus avantouintiin ja kesällä kunnan ylläpitämä uimaranta. Rannalle pääsee myös autolla, jos lenkkeily ei innosta. Pysäköintipaikat löytyvät Tasbyntien ja Talvikintien päästä sekä Sipoonlahden koulun parkkialueelta. Kun Söderkullan kuntopolut ja lähimetsät on koluttu, löytyy lisää ulkoilureittejä Sipoonkorven kansallispuistosta noin puolen tunnin ajomatkan päästä.

Monipuolinen lajivalikoima

Söderkullan lähistöllä on useampi frsbeegolfrata. Söderkullan frisbeegolfrata on 12-väyläinen maksuton kunnan ylläpitämä rata, jossa pelataan viikkokisoja säännöllisesti. Radalle on lyhyt kävelymatka sekä Tasbyntieltä että Kvartsitieltä. Täysmittainen kilpatason maksullinen rata löytyy Villa Sibbestä, jonne on matkaa Tasbyntieltä noin 2,5 kilometriä ja Kvartsitieltä noin 3,5 kilometriä. Myös Söderkullan kartanolla on lyhyt erityisesti lapsille ja aloittelijoille sopiva rata.

Söderkullan salibandyhalli sijaitsee myös lähellä molempia kohteitamme. Salibandyn lisäksi hallilla voi harrastaa muun muassa jalkapalloa, lentopalloa, sulkapalloa ja aerobicia. Lisäksi hallilla järjestetään kerhotoimintaa.

Alueella on useampia ratsastuskouluja ja myös pieniä yksityistalleja, joissa järjestetään pienimuotoisempaa hevostoimintaa. Luonnon ympäröimä kunta tarjoaa erinomaiset puitteet ratsastukseen.

Söderkullassa toimii myös perinteikäs urheiluseura IF Sibbo-Vargarna. Seura järjestää muun muassa jalkapalloa, lentopalloa, yleisurheilua, suunnistusta, hiihtoa, voimanostoa ja pyöräilyä. Kilpaurheilun lisäksi seuralla on kunto- ja harrastesarjoja monissa lajeissa.

futis

Lue lisää:

Asuntomme Söderkullassa

Harrastusmahdollisuuksia

Ajankohtaista