Joskus tulee eteen tilanteita, jolloin asumiseen liittyvät asiat mietityttävät ja niihin saattaa tarvita apua. TA:n asukashallintovastaava Liisa Heikkinen auttaa asumiseen liittyvissä haastavissa tilanteissa. Ratkaisua etsitään yhdessä asukkaan kanssa, mielellään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

liisa heikkinen pieni


Haastavia asumiseen liittyviä tilanteita voivat olla esimerkiksi maksuvaikeudet. Autan tilanteissa, jolloin näyttää, että rahat ovat tiukilla ja on vaikeuksia maksaa vuokra tai vastike. Kuuntelen asukasta ja suunnittelemme yhdessä, kuinka asiassa on hyvä edetä, asukashallintovastaava Liisa Heikkinen kertoo.

Joskus velkaa on jo ehtinyt kertyä, mutta tarttumalla asioihin velkaantumisen kierteen voi katkaista. Asukashallintovastaavana toimiva Liisa on kokenut sosiaalialan ammattilainen, joka osaa ohjata asukkaan tarvittaessa oikeiden palvelujen piiriin, esimerkiksi hakemaan asumis- tai toimeentulotukea. – Minulla on hyvä tuntemus sosiaalipalveluista tai -etuuksista, joten neuvon mielelläni niissä. Jos minulla ei ole heti antaa vastauksia, selvitän ja palaan asiaan.

Naapurisopu kuntoon

Asukkaita mietityttävät toisinaan myös asumisviihtyvyyteen liittyvät asiat. – Sellaisia voivat olla erilaiset ongelmat naapureiden kanssa, vaikkapa naapurin koiran häiritsevä haukunta, roskien jättäminen vääriin paikkoihin tai lasten tekemät tihutyöt, Liisa kertoo.

Kerrostalossa voi kuulua monenlaisia ääniä, mutta liiallista häiriötä tai melua ei tarvitse kestää. Naapurin aiheuttamaan häiriöön voi puuttua, mikäli häiriö on jatkuvaa tai toistuvaa ja siitä aiheutuu häiriötä usealle asukkaalle. Esimerkiksi jatkuvasti rappukäytävässä kaikuvaa musiikkia tai tuntikausia haukkuvaa koiraa ei tarvitse sietää. Asukashallintovastaava auttaa selvittämään tilannetta naapureiden kanssa.

Asukashallintovastaava neuvoo myös, jos asukkaalla on ongelmia huolehtia asunnon kunnosta asianmukaisesti.

Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä

Usein asioita on helpompi selvittää ennen kuin ne ehtivät paisua isoihin mittasuhteisiin. Liisa rohkaisee ottamaan yhteyttä rohkeasti heti, jos alkaa tuntua, että saattaisi tarvita apua. – Ei tarvitse välttämättä olla mikään iso ongelma, mutta jos jokin mietityttää, minuun voi olla yhteydessä.

Asukashallintovastaava Liisa Heikkinen opastaa ja neuvoo TA:n asukkaita valtakunnallisesti maksutta. Hänet tavoittaa puhelimitse tai sähköpostitse arkisin toimistoaikoina, p. 040 9222 668, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lue lisää:

•    Asukastoiminta ja hyvä naapuruus
•    Hyvä naapuri tervehtii ja antaa rauhaa
•    Lemmikkieläimet
•    Koirat osana rauhallista ja sopuisaa naapuruutta

Ajankohtaista