Helsingin Etelä-Kivikossa sijaitsevat energiatehokkaat kerrostalot ovat saaneet kansainvälisen arkkitehtuurin alan World Architecture News -tunnustuspalkinnon sarjassa Affordable housing.

111653 kivikonkaari38 02

Palkinto myönnettiin Primääripihit kerrostalot -rakennushankkeelle, johon kuuluu yhteensä 179 asuntoa: asumisoikeusasunnot osoitteissa Kivikonkaari 38 ja Kivikonkaari 40 sekä omistusasunnot osoitteissa Muinaisrannantie 3 ja Tähtisaranpolku 3. Talot ovat TA-Yhtiöiden rakennuttamia, ja niiden arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Helin & Co Arkkitehdit. Palkinto jaettiin loppuvuodesta 2018.

Kerrostalojen suunnittelussa tavoitteena on ollut tarjota laadukkaita, mutta kohtuuhintaisia asuntoja ja minimoida energian kokonaiskulutus. Talot ovat valmistuneet vuosina 2014–2017, ja rakennukset muodostavat suuren, suojaisan ja ulkoasultaan yhtenäisen näyttävän arkkitehtonisen korttelin.

Askeleen edellä energiatehokkuudessa

Helsingin uudella Etelä-Kivikon asuinalueella sijaitsevat ns. primääripihit kerrostalot ovat askeleen edellä muita sekä energiatehokkuudessa että uudenlaisessa mukavuusajattelussa. Energiaa säästetään mm. käyttämällä kaukolämpöä, lämmittämällä asuntoja vesikiertoisella lattialämmityksellä, sähköä säästävillä sähkölaitteistoilla ja valaisimilla, sähkönkulutuksen näytöillä sekä ilmanvaihto- ja lattialämmityslaitteistoon liitetyllä kotona-poissa -toiminnolla.

Asumisoikeustalojen sekä Muinaisrannantie 3:n asunnoissa on lisämukavuutta ja lämpöä tuottavat pellettitakat ja pelleteillä lämpiävät yhteissaunat. Huoneistosaunoja on ainoastaan osassa Muinaisrannantie 3:n asunnoista, ja nekin lämpiävät pelleteillä. Huoneistosaunojen korvaaminen pellettikäyttöisillä yhteissaunoilla säästää sähköä merkittävästi.

Etelä-Kivikon primääripihit kerrostalot ovat osa Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja yhteistyön avulla.

Tutustu asuntoihin:

Kivikonkaari 38 asumisoikeusasunnot
Kivikonkaari 40 asumisoikeusasunnot
Muinaisrannantie 3 myynnissä olevat omistusasunnot

Lue lisää:

World Architecture News -awards

muinaisrannantie3 stailaus 01390 sanomalehteen

Ajankohtaista