Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva ainutlaatuinen Vihreistä vihrein -kerrostalokortteli asettaa lähtötason tulevaisuuden kaupunkivihreyttämiselle ja -rakentamiselle. Pohjoismaisen The Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinnon saanut kortteli toimii pilottikohteena, jonka avulla saadaan tietoa mm. kasvillisuuden vaikutuksista asumisviihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen.

IMG 2671 x1

Palkinto vastaanotettiin tällä viikolla Jätkäsaaressa Vihreistä vihrein -korttelin katutasossa sijaitsevassa ravintola Vessel Bistrossa. Kuvassa idean ”äiti”, maisemasuunnittelija Taina Suonio (toinen vas.) sekä TA:n edustajia.


Vihreistä vihrein sai alkunsa TA-Yhtiöissä työskennelleen Markku Hainarin ja LuK, maisemasuunnittelija Taina Suonion yhteisestä tahtotilasta toteuttaa niin vihreä kortteli kuin olisi mahdollista. Visio toteutui, ja kerrostalokortteli valmistui vuonna 2017.

Innovatiivisessa Vihreistä vihrein -kerrostalokorttelissa on 55 asumisoikeus- ja 66 vuokra-asuntoa sekä kaiken kaikkiaan 2 256 m² viherkattoa ja kattopuutarhaa. Kattopuutarhakokonaisuus muodostuu kuudesta eri ketoniitty-, keittiö-, metsämarja- ja sammal-saniaispuutarha-alueesta sekä maksaruohoviherkatosta, ja rakennusta peittää viherjulkisivu.

The Scandinavian Green Roof Award 2018 -tunnustuksen myöntänyt palkintolautakunta kiitteli perusteluissaan, että Vihreistä vihrein -hanke asettaa lähtötason kaupunkivihreyttämiselle.

- Vihreistä vihrein -hanke on monia muita rakennushankkeita kunnianhimoisempi, sillä siinä kattopuutarhat yhdistyvät eri toiminnallisuuksiin ja tavoitteisiin. Se on peloton ja intohimolla toteutettu hanke, jossa on hyödynnetty nykyaikaisia ideoita ja ratkaisuja suunnitella ja toteuttaa vihreitä rakennuksia, palkintolautakunta kirjoitti perusteluissaan.

Lue lisää palkinnosta ja korttelista täältä.

Kortteliin voi tutustua myös videolla.

Ajankohtaista