Suurpelto on luonnonläheinen alue aivan Espoon keskellä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Suurpellon omat palvelut ovat parantuneet kauppakeskuksen myötä huimasti ja alueelta pääsee nopeasti esimerkiksi Matinkylän, Tapiolan, Espoon keskuksen tai Leppävaaran palveluiden äärelle. Lenkkeilyä ja ulkoilua harrastavalle Suurpelto tarjoaa erinomaisia ulkoilu- ja hiihtoreittejä viereisen keskuspuiston alueella.

kuva suurpellosta kopio

- Ensimmäiset alueet Suurpellosta alkavat valmistumaan ja alue tarjoaa nyt jo paljon mielenkiintoista tekemistä. Suurpellossa on nyt noin 4000 asukasta ja asukasmäärä kasvaa vuosittain noin 500 uudella asukkaalla, kertoo Suurpellon projektinjohtaja Pekka Vikkula. - Kauppakeskus avasi ovensa syksyllä 2017 ja näin alueen palvelut paranivat huimasti, hän jatkaa. Kauppakeskuksen lisäksi alueella on useita pieniä liiketiloja, joihin aukeaa koko ajan uusia palveluja. Tällä hetkellä liiketiloissa toimii mm. Subway sekä useampi parturi-kampaamo.

Mielenkiintoisia tapahtumia ja yhteisöllistä toimintaa asukkaille

Kaupallisten palvelujen lisäksi Suurpellossa on vuosittain järjestettäviä mielenkiintoisia tapahtumia ja aktiivista yhteisöllistä toimintaa. - Alueelta löytyy myös vastavalmistunut uusi koirapuisto sekä kesäisin kaupunkipyöriä helpottamaan liikkumista, sanoo Pekka Vikkula.

Suurpelto-seura toimii asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja järjestää ympäri vuoden asukkaita kiinnostavaa toimintaa, mm. erilaisia liikuntaryhmiä ja lapsille omaa ohjelmaa. Lisäksi seura pitää alueen luonnon ja ympäristön viihtyisänä. Seuran tavoite on liittää yhteen alueen ihmisiä ja olla asukkaille matalan kynnyksen kanava vaikuttaa lähialueensa asioihin. Pekka Vikkula rohkaisee kaikkia alueen asukkaita olemaan yhteydessä heihin esimerkiksi sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  - He edistävät alueen kehitystä ja ovat erittäin kiinnostuneita kuulemaan asukkailta alueen kuulumisia.

Lisäksi alueella toimii myös Suurpellon Martat ry, jonka mielenkiintoiseen toimintaan asukkaiden on helppo lähteä mukaan.

Kansainvälinen oppimiskeskus kiinnostaa

Espoon kansainvälinen koulu aloitti Suurpellossa vuonna 2015. Koulussa on peruskoulun luokat 1-9, ja se tarjoaa koulutusta englannin kielellä kansainvälisille ja suomalaisille perheille. Koulussa opiskelee yhteensä noin 700 oppilasta. Opinmäestä löytyy peruskoulun luokkien lisäksi mm. kirjasto kaikkien asukkaiden käyttöön. - Oppimiskeskus ei ole ainoastaan koulun toimintaan, vaan siellä järjestetään esimerkiksi messuja, tapahtumia ja erilaisia juhlia. Tilat ovat kaikkien asukkaiden vuokrattavissa ja sinne toivotaankin aktiivista iltakäyttöä, kertoo Pekka Vikkula. – Lisäksi alueella on erittäin kattavat päiväkotipalvelut. Täältä löytyy yhteensä viisi päiväkotia.

Kattavat liikenneyhteydet helpottavat arkea

Suurpelto on hyvä vaihtoehto myös autottomalle, sillä Suurpellon läpi kulkee päivittäin noin 280 bussivuoroa. Suurpellon puistokadulta pääsee yhdellä bussilla suoraan mm. Leppävaaraan, Kauniaisiin, Espoon keskukseen, Kauklahteen, Matinkylään, Tapiolaan ja Niittykumpuun.  Lisäksi viereistä Kehä II:sta pitkin kulkevalla bussilla pääsee Leppävaaraan jopa 10 minuutissa.

Suurpelto tulevaisuudessa

Suurpellon alueen rakentaminen on yksi vuosituhannen merkittävimmistä kehitys- ja rakennushankkeista pääkaupunkiseudulla. Aluetta alettiin rakentamaan vuonna 2007 ja se valmistuu useammassa vaiheessa. Suurpellon alue valmistuu kokonaisuudessaan Kehä II:n, Olarin, Espoon keskuspuiston ja Turunväylän keskelle arviolta vuoteen 2025 mennessä.  Koko alueen valmistuttua asukasmäärän arvioidaan olevan noin 14 000 – 15 000 asukasta.

Lisätietoja:
www.suurpeltoseura.fi
www.suurpelto.fi
www.opinmaki.fi


Suurpellossa sijaitsevat asuntomme:

Asumisoikeusasunnot:
Suurpellon puistokatu 10

Vuokra-asunnot:
Piilipuuntie 8 ja 12
Piilipuuntie 14 ja 18

Ajankohtaista