Asuntojen kuntoa täytyy silloin tällöin kohentaa, jotta ne toimivat viihtyisinä koteina vielä vuosia eteenpäin. Asuntoja remontoidaan useimmiten yksitellen, tarpeen mukaan. Oulun Taskilassa remontoidaan parhaillaan kolmen vuokratalon kaikki 80 asuntoa. Myös asumisoikeusasunnot Myllyojalla ovat pian valmistumassa peruskorjauksesta.

puikkarit1 a17 016 keittio

Taskilan Puikkaritie 1:n vuokra-asunnot saavat peruskorjauksen myötä päivitetyn ilmeen ja nousevat nykypäivän tasolle.

– Tällä remontilla asuntojen kunto ja vanhentunut yleisilme saadaan vastaamaan nykypäivän vaatimustasoa, kiinteistömanageri Jaakko Klemetti kertoo. Vuosina 1998-1999 valmistuneiden talojen pesuhuoneet ja saunat vesieristetään nykymääräysten mukaisesti. Kylpyhuoneiden lattiat, seinät, hanat sekä saunojen paneloinnit ja lauteet uusitaan. Lisäksi pesutiloihin asennetaan mukavuuslattialämmitys, joka lisää kylpyhuoneen viihtyisyyttä.

– Muihin tiloihin asennetaan lattioihin laminaatit ja maalataan kaikki seinäpinnat. Myös kaikki kalusteovet ja työtasot uusitaan ja ikkunoihin asennetaan sälekaihtimet. Vanhat ja huonokuntoiset kylmälaitteet ja liedet vaihdetaan uusiin. Tarpeen mukaan tehdään asuntokohtaisesti myös muita korjauksia, ja samalla maalataan myös rakennusten rappukäytävät sekä kunnostetaan talopesula, Klemetti kertoo.

Asunto remontin ajaksi samasta talosta

Kyseessä ei ole ihan pieni remontti, sillä kolmen talon asuntojen remontointi kestää kokonaisuudessaan vajaat pari vuotta. Kerralla remontoidaan neljä asuntoa, joiden kunnostus kestää noin kuukauden. Remontti aloitettiin toukokuussa 2018, joten kaikki asunnot ovat valmiita vuoden 2020 kesään mennessä.

Asunnoissa ei voi remontin aikana asua, joten asukkaille on täytynyt löytää väliaikaiset asunnot. Kauas ei ole kuitenkaan tarvinnut lähteä. – Olemme pitäneet Puikkaritiellä muutaman asunnon vapaana väistöasuntoina, joten asukkaat ovat saaneet asua samassa pihapiirissä tai jopa samassa talossa oman asuntonsa remontin ajan, Klemetti kertoo.

Asukkaat ovat ottaneet remontin vastaan myönteisesti. – Edestakaisin muuttaminen on sujunut loistavasti ja lopputulokseen ollaan oltu tyytyväisiä, Klemetti sanoo. Myös asuntonäytöillä asuntoja on kehuttu siisteiksi ja valoisiksi. Vaikutuksen ovat tehneet etenkin uusitut kylpyhuoneet ja saunat.

Puikkaritie1A17 10

puikkarit1 a17 030 pesuh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korjauksia myös asumisoikeusasunnoissa

Myllyojalla Korvatie 12:ssa peruskorjataan asumisoikeusasuntoja. Remontissa ovat pienen taloyhtiön kaikki 13 asuntoa. –Korvatiellä remontoidaan pesutilat ja saunat sekä vaihdetaan keittiöiden työtasot ja ovet, kiinteistömanageri Satu Auvinen kertoo.

Remontti alkaa olla aivan loppusuoralla. – Kaksi asuntoa vapautui sopivasti väistöasunnoiksi, joten asukkaat asuivat niissä vuorotellen remonttien ajan. Kaikki sujui todella hyvin ja asukkaat ovat olleet oikein tyytyväisiä järjestelyihin ja kunnostettuihin asuntoihinsa, Satu Auvinen kertoo.

Tutustu kohteisiin:

Korvatie 12, Oulu (asumisoikeus)

Puikkaritie 1, Oulu (vuokra)

 

Ajankohtaista