Sipoo on idyllinen kunta pääkaupunkiseudun kupeessa. Suurkaupungin läheisyydestä huolimatta Sipoossa on maaseutumaista viehätystä kumpuilevine peltoineen ja laajoine metsineen. Kunta onkin yhdistelmä pikkukaupunkimaista asumista ja luontoa.

kvartsitie1 havainne

Sipoo on kahden keskustan kunta. Kunnan hallintokeskus Nikkilä sijaitsee Keski-Sipoossa, lähellä Keravaa. Nikkilästä noin kymmenen kilometrin päässä on Etelä-Sipoon keskus Söderkulla, josta pääsee nopeasti moottoritietä pitkin Helsinkiin ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Asuntotarjontamme Sipoossa kasvaa vuoden 2019 aikana huimasti. Ensimmäiset vuokra-asuntomme valmistuivat Söderkullaan, Tasbyntielle loppusyksystä 2014. Tänä vuonna meille valmistuu Nikkilään 57 vuokra-asuntoa ja 58 asumisoikeusasuntoa. Uudelle Pähkinälehdon alueelle Söderkullan keskustan kupeeseen valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä 106 asumisoikeusasuntoa.

”Avaa aamusi metsäpolulla”

Tämä on Sipoon kunnan slogan. Slogan kiteyttää hyvin sen, mikä on yksi Sipoon parhaista puolista, luonto. – Täällä luonto on niin lähellä, että halutessaan jokainen sipoolainen ehtii käydä virkistäytymässä luontopolulla ennen töihin menoa, kertoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas. – Myös saaristo ja Sipoonkorven kansallispuisto ovat isoja juttuja. Täällä on tilaa hengittää ja olla, Grannas kehuu.

Luonnon lisäksi Sipoon valtteja ovat sijainti pääkaupunkiseudun tuntumassa sekä toimivat palvelut. - Olemme pystyneet ennakoimaan, että päivähoito- ja koulukapasiteetti riittää sekä suomen- että ruotsinkielisissä kouluissa. Meillä alkaa olla sellainen tilanne, että koulujen sisäilmaongelmat on jo hoidettu, Grannas kertoo. Nikkilässä on myös suosittu kielikylpykoulu, ja tavoitteena on saada sellainen myös Söderkullaan. – Sipoo on aidosti kaksikielinen kunta. Noin 30 % asukkaistamme on ruotsinkielisiä ja täällä palvelua saa myös ruotsiksi missä vaan, Grannas kehuu. – Monet ovat kiinnostuneita siitä, että voivat Sipoossa tarjota lapselleen toisen kielen, hän jatkaa.

Myös sosiaali- ja terveyspalveluita on kunnassa riittämiin. Kaupallisia palveluita on vähemmän, kuten maalaiskunnissa yleensäkin. – Meillä on kuitenkin se etu, että vaikka meillä ei ole omia vaatekauppoja, suuria marketteja tai esimerkiksi omaa uimahallia, löytyvät nämä kaikki 15-30 minuutin ajomatkan päästä jokaisen sipoolaisen kotoa, Grannas naurahtaa.

Nopeaa kasvua

Sipoo on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kunnista. – Viime vuonna asukaslukumme kasvoi 333 henkilöllä eli nettolisäystä oli lähes saman verran kuin kymmenen kertaa suuremmalla Oululla, Grannas kertoo.

Asukasmäärän kasvu tuo kuntaan myös uusia palveluja ja parempia liikenneyhteyksiä. – Kärkihankkeemme on Kerava-Nikkilä-junaradan avaaminen henkilöliikenteelle, Grannas kertoo. Keravan ja Nikkilän välillä kulkee käytössä oleva öljyrata, joten sen avaaminen henkilöliikenteelle olisi suhteellisen helppoa ja voisi toteutua jo lähivuosina. – Jos hanke saadaan eteenpäin, voisi henkilöliikenne alkaa jo vuosina 2025-2026, Grannas arvioi. Myös kevyen liikenteen väyliä on parannettu ja kehitetään jatkuvasti. – Tällä hetkellä pääsee jo kevyen liikenteen väyliä Söderkullasta Helsinkiin saakka ja jatkoprojektina on tarkoitus saada turvallinen kevyen liikenteenväylä välille Söderkulla-Porvoo, Grannas kertoo. Myös Nikkilän ja Söderkullan välille on suunnitteilla pyörä- ja kävelytie.

Vaikka kunta kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, ei maaseutu- ja pikkukaupunkimaisuus tule lähivuosikymmeninä häviämään. – Tämä on ihmisen kokoinen paikka. Tänne on helppo integroitua, Grannas lupaa.

 

Tutustu Sipoon asuntotarjontaamme: kuntoportaat

Tasbyntie 6 A, Söderkulla (vuokra)

Kvartsitie 1, Söderkulla (aso)

Jokipuistontie 1 A, D ja E (aso)

Jokipuistontie 1 B ja C (vuokra)

Lue lisää:

Söderkulla on kuin luotu liikkujalle

Ajankohtaista