Vanhan kasarmialueen ympärille rakennettava Hiukkavaaran asuinalue on Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin lähivuosikymmenien aikana valmistuva kaupunginosa. Energiatehokkuus ja luonnon arvojen kunnioittaminen ovat alueen rakentamisessa suuressa osassa, ja alueen tavoite onkin olla pohjoisen pallonpuoliskon ilmastotietoisen suunnittelun esikuva.

Piha-alue Hiukkavaarassa osoitteessa Paraatikatu 10

Vuokra-asunnot osoitteeseen Paraatikatu 10 valmistuivat vuonna 2018

Hiukkavaarasta on muodostumassa vetovoimainen ja laadukas kaupunginosa, jossa kiinnitetään erityistä huomiota älykkäisiin energiatehokkaisiin asumisratkaisuihin ja ekologiseen infrastruktuuriin – energiaa ja materiaaleja säästetään ja luonnonvaroja kunnioitetaan.

Yksi tärkeä teema alueella on hyvä kaupunkisuunnittelu. Liikkuminen Hiukkavaarassa on helppoa niin pyörällä, skeittilaudalla, lastenvaunuilla, rollaattorilla kuin suksillakin. Hiukkavaara-elämässä kaikki tarvittava löytyy kävely-, pyöräily- tai hiihtomatkan päästä. Oulun keskustaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä ja matka taittuu helposti myös julkisilla liikennevälineillä tai kevyen liikenteen väyliä pitkin.

Hiukkavaarasta suunnitellaan Oulun kaupungin kolmatta aluekeskusta, josta löytyy hyvät palvelut monen ikäisille vauvasta vaariin. Alueelta löytyy nyt jo Hiukkavaaratalo eli Hiukkavaaran monitoimitalo, jossa toimii koulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotila ja kansalaisopisto. Lisäksi alueella on nyt jo päivittäistavarakauppa.

Kaupunki antaa asukkailleen tilaa kehittää itseään, harrastaa ja nauttia pohjoisen luonnosta. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia on runsaasti – alueella on mahdollista harrastaa musiikkia, kuvataiteita, skeittausta, koiria, hiihtoa tai käsitöitä.  Luonnonkaunis alue tarjoaa lisäksi loistavat ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet, luontoon pääsee heti kotiovelta.

Hiukkavaaraan tulee asuntoja noin 20 000 uudelle asukkaalle. Alueelle rakennetaan noin 9 500 erikokoista ja -muotoista asuntoa, tasapuolisesti niin kerrostaloihin, rivitaloihin kuin omakotitaloihin. Lisäksi alueelle tulee noin 1 800 työpaikkaa. Myös työn ja asumisen yhdistäminen on ollut yksi suunnittelun lähtökohta. Hiukkavaarassa asukkaita tuetaan yrittäjyydessä; työtä voidaan tehdä myös kotoa käsin.

Hiukkavaara koostuu seitsemästä osakeskuksesta: Kivikkokangas, Kiulukangas, Hiukkavaaran keskus, Vanha Hiukkavaara, Mustikkakangas, Puolukkakangas ja Kanervakangas.

Vuokra-asuntomme Hiukkavaarassa:

  • Hiukkavaaran keskuksen eteläosaan on vuonna 2018 valmistunut 14 yksitasoista paritaloasuntoa ja kaksi erillistaloa osoitteeseen Marssisauvantie 3.
  • Monitoimitalon viereen Hiukkavaaraan keskukseen osoitteeseen Paraatikatu 10 valmistui vuonna 2018 yhteensä 42  kerrostaloasuntoa yksiöistä isompiin perheasuntoihin.
  • Marraskuun lopussa 2019 valmistuu uusia vuokra-asuntoja Hiukkavaaran keskukseen osoitteeseen Sotilasmarssi 5. Asuntoja valmistuu kahteen kerrostaloon, taloon A ja taloon B. A-talon asunnot ovat suunnattu kaikenikäisille, B-talon asunnot taas ovat suunnattu erityisesti senioreille.

Lisätietoa alueesta: www.ouka.fi/hiukkavaara

Ajankohtaista