Espoon keskuksen uudelle Suviniityn asuinalueelle rakennetut asumisoikeustalomme on palkittu Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisella HURRAA-tunnustuspalkinnolla. Palkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Reviisorinkatu 6 asumisoikeuskohde Espoossa palkittiin Hurraa-tunnustuspalkinnolla

Osoitteessa Reviisorinkatu 6 sijaitseva asumisoikeuskohde koostuu kolmesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 58 asumisoikeusasuntoa.

”Kohde on arkkitehtuuriltaan ajaton, ja se voisi sijaita missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi toteutus on erityisen onnistunut”, Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas perustelee voittajan valintaa.

Arkkitehtonisesti hieno kokonaisuus yhdistyy kohtuuhintaiseen asumiseen

Syksyllä 2018 valmistuneissa taloissa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Ylimmän kerroksen asunnoissa on tunnelmallista ullakkoasunnon tuntua, sillä asuntojen kadunpuoleinen seinä on kalteva. Kaikissa asunnoissa on joko parveke, ranskalainen parveke tai terassi. Osassa asunnoista on myös oma sauna.

Asukkaiden käytössä on viihtyisät yhteistilat, joihin lukeutuu muun

muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula. Viihtyisä ja suojaisa oleskelu- ja leikkipiha on yhteinen naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

”Reviisorinkatu 6:sta tekee erityisen se, että olemme onnistuneet yhdistämään arkkitehtonisesti hienon kokonaisuuden sekä viihtyisän ja kohtuuhintaisen asumisen”, toteaa TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Pääurakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

Reviisorinkatu 6 asumisoikeuskohde palkittiin Hurraa-tunnustuspalkinnolla

Suviniitty on osa uudistuvaa Espoon keskusta

Reviisorinkadun asumisoikeusasunnot soveltuvat etenkin kaupunkimaista asumista, palvelujen läheisyyttä ja toimivia kulkuyhteyksiä arvostavalle. Sijainti Espoon keskuksessa on oivallinen, sillä juna-asema ja monipuoliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä – täällä pärjää hyvin ilman autoakin kävellen ja pyöräillen.

Espoon keskuksessa on monenlaisia harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille, kuten uimahalli, kirjasto, leikkipuistoja ja urheiluseuratoimintaa. Keskuspuistossa lyhyen kävelymatkan päässä on metsäisiä lenkki- ja luontopolkuja sekä hiihtolatuja. Kauppakeskukset Entresse ja Espoontori kauppoineen ja ravintoloineen sekä terveysasema ovat kävelyetäisyydellä. Lähellä on myös useita päiväkoteja, suomen- ja ruotsinkieliset ala- ja yläkoulu sekä lukio ja ammattioppilaitos.

Suviniityssä asuinrakennusten kaupunkikuvaan eli julkisivumateriaaleihin ja kattomuotoihin sekä korttelien sisäpihojen viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota jo varhaisessa vaiheessa ennen kaavoituksen käynnistymistä. Suviniityn rakentaminen jatkuu vielä muutaman vuoden ajan; lähivuosina uusia asukkaita sinne muuttaa noin tuhat. Alueen kehittäminen on osa Espoon keskuksen laajempaa uudistamista.

Lue lisää:

Reviisorinkatu 6:n asumisoikeusasunnot
Lehdistötiedote Suviniityn asumisoikeuskohteen palkitsemisesta

reviisorinkatu6A26 oh 4334

Reviisorinkatu 6:n ylimmän kerroksen asunnoissa on tunnelmallista ullakkoasunnon tuntua, sillä kadunpuolinen seinä on kalteva.

Ajankohtaista