Helsingin Kivikon liikuntapuistossa voi monien muiden lajien lisäksi harrastaa myös suosittua agilityä, koirien esterataurheilua.


agility 3 webItä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n treenikenttä sijaitsee liikuntapuistossa hiihtohallin takana. Seuralla on suunnitelmissa rakennuttaa alueelle myös agilityhalli. Kivikossa asuvaa koiraharrastajaa ilahduttavat lisäksi hyvät ulkoilumaastot ja koirapuisto.

Suosiotaan kasvattavassa agilityssä ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla sekä käyttämällä ääntään ja kehoaan. Laji perustuukin ihmisen ja koiran yhteistyöhön. Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n Eila Kuronen kertoo, kuka voi harrastaa agilityä ja miten toimintaan pääsee mukaan.


Kenelle agility sopii?

Agility sopii kaikenlaisille terveille koirille. Pienten koirien on pystyttävä hyppäämään 20 cm korkean esteen yli ja isojen koirien on mahduttava juoksemaan 60 cm halkaisijaltaan olevan putken läpi. Ohjaajat voivat olla nuoriakin lapsia, kunhan pystyvät hallitsemaan koiraansa.  Yläikärajaa ohjaajille ei ole.  Agility on mukaansatempaava harrastus kaikille koiraihmisille.

agility 1 web
Miten pääsee mukaan?

Uudet harrastajat pääsevät agilityn pariin käymällä koiransa kanssa alkeiskurssin, joita seuramme järjestää tilanteen mukaan.  Agilityä jo harrastaneet saattavat päästä mukaan toimintaan, jos treeniryhmissä on tilaa. Alkeiskursseista ja mukaan pääsemisestä löytyy lisätietoja Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n verkkosivuilta.

Lue lisää:

 

Ajankohtaista