Hämeenlinnaan saapuessa luonto, vehreys ja vesi kiinnittävät heti huomion. Rannat, puistot ja historialliset rakennukset luovat viihtyisät puitteet asumiselle. Palveluiden ja harrastusten äärelle ei tarvitse matkustaa, vaan kaikki on kätevästi lähellä ja aikaa säästyy muuhun elämiseen. Sopivan kokoisesta kaupungista löytyy jokaiselle mieleinen asuinalue ja koti – meillä TA:llakin on asuntoja ympäri kaupunkia!

Hämeenlinna on kaunis kaupunki, jossa pääset asumaan lähellä luontoa.

Hämeenlinna on kaunis kaupunki, jossa pääset asumaan lähellä luontoa. (Kuva: Hämeenlinnan kaupunki)


Haluaisitko asua kaupungissa, jossa on harrastusmahdollisuuksia, kulttuuritarjontaa ja luontoa sekä lyhyt matka kouluun, töihin ja päiväkotiin? Kaupungissa, joka ei ole liian pieni, muttei suurikaan? Hämeenlinna täyttää nämä kriteerit.

Hämeenlinna voi olla hyvä vaihtoehto silloinkin, kun työpaikka on Helsingissä tai Tampereella, tai jos työskentelee etänä. Asuntojen hintataso on pääkaupunkiseutua edullisempi, mikä mahdollistaa asumisen väljemmin ja vaikkapa työhuoneellisen asunnon. Toisaalta asumisessa säästyvät rahat voi käyttää vaikkapa vapaa-aikaan.

Tutustu Hämeenlinnaan ja asuntoihimme!

> Katso tästä kaikki Hämeenlinnan vuokra- ja asumisoikeusasuntomme


Hämeenlinna on vireä kulttuurikaupunki, jossa kaikki on lähellä

Hämeen keskiaikaisen linnan ympärille rakentunut Hämeenlinna sijoittuu Vanajaveden etelärannalle Kanta-Hämeen maakuntaan. Vuonna 1639 perustettu kaupunki on muuttovoittokunta, jossa asuu tällä hetkellä noin 67 600 ihmistä.

Hämeenlinna on sopivan kokoinen kaupunki, jossa arjen saa sujumaan. Työpaikat, palvelut ja harrastukset ovat lähellä, jolloin aikaa jää kulkemisen sijaan elämiseen. Opiskelumahdollisuuksiakin on – kaupungissa toimii mm. ammattikorkeakoulu, ammatillisia oppilaitoksia, kesäyliopisto, musiikki- ja tanssiopisto sekä kansalaisopisto.

Kulttuuritarjonta on runsasta, joten Hämeenlinnaa voi hyvin kutsua kulttuurikaupungiksi. Vanhaan punatiiliseen tehdasmiljööseen rakennettu kulttuurikeskus Verkatehdas on Hämeenlinnan kulttuurin sydän. Tässä kuvataiteen, musiikin ja teatterin tapahtumapaikassa toimii myös luovan alan yhteisö. Myöskään museoita ei sovi Hämeenlinnassa unohtaa, niitä on kaupungissa useita.

Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki, joka vetää puoleensa lapsiperheitä. Kaupunki on saanut vuonna 2013 ensimmäisenä Suomessa UNICEFin lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Hämeenlinna mielletään myös Suomen toiseksi turvallisimmaksi kaupungiksi.

Jos on tarvetta, Hämeenlinnasta pääsee kohtuullisessa ajassa esimerkiksi Helsinkiin ja Tampereelle, joiden puolivälissä Hämeenlinna kutakuinkin sijaitsee.  Kumpaankin kaupunkiin pääsee suurin piirtein tunnissa, käyttipä sitten omaa autoa, junaa tai bussia. Hämeenlinnan juna-asemalla pysähtyy lähijunia sekä osa Helsingin ja Tampereen välillä liikennöivistä junista.

 TA:n asunnot Hämeenlinnassa sijaitsevat lähellä harrastusmahdollisuuksia, kuten suosittua Ahveniston maauimalaa.

Hämeenlinnassa asut lähellä harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi Ahveniston maauimala on suosittu ajanviettopaikka. (Kuva: Hämeenlinnan kaupunki)


Asu keskellä upeaa historiallista luontoa ja aktiviteetteja

Kaupungin useista luonnonsuojelualueista suurimmat ovat historiaa henkivät Aulanko ja Ahvenisto, jotka ovat suosittuja virkistysalueita. Huikeissa maisemissa aikaansa viettävät niin paikalliset kuin lukuisat matkailijatkin.

Aulangolla on tarjottavanaan luontoelämyksiä sekä mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Aulangonvuoren päällä sijaitsevasta näkötornista avautuu suomalainen kansallismaisema, joka on tiettävästi innoittanut Jean Sibeliusta Finlandian säveltämiseen. Lukuisat valaistut puistotiet tarjoavat hienot puitteet luonnossa liikkujille, lenkkeilijöille, polkujuoksijoille, pyöräilijöille, ratsastajille ja hiihtäjille.Rauhallisempaan menoon sopii vierailu karhuluolassa tai joutsenten ihailu metsälammella. Löytyypä Aulangolta golfkenttäkin.

Ahveniston harjumaisemissa on elämyksiä ja liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Historiallisella alueella on ulkoilu- ja hiihtoreittejä, seikkailupuisto ja maauimala sekä hiekkaranta. Ahvenistonharjun maauimala ympäristöineen toimi vuoden 1952 Olympialaisten näyttämönä ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa hämeenlinnalaisten suosimana kesänviettopaikka.

Asuntotarjontamme Hämeenlinnassa

TA:n asuntovalikoimassa on Hämeenlinnassa niin vuokra- kuin asumisoikeusasuntoja, eri puolilla kaupunkia. Valtaosassa asunnoistamme on maksuton nettiyhteys.

Tutustu asuinalueisiin ja asuntoihin!

> Katso tästä kaikki Hämeenlinnan vuokra- ja asumisoikeusasuntomme

TA:lla on asuntoja eri puolilla Hämeenlinnaa


Hätilä – vuokra- ja asumisoikeusasuntoja

Hätilä sijaitsee kaupungin itäisellä puolella, Vanajaveden ja keskustan tuntumassa. Historiallisella asuinalueella on ollut asutusta tiettävästi jo 1100-luvulta alkaen.

Rautatieasemalle on kävelymatka, joten Hätilä onkin loistava asuinpaikka etenkin junaa arjessa tai viikonloppuisin käyttävälle.

Hätilä sopii hyvin lapsiperheille, sillä kävelyetäisyydellä on ala- ja yläkoulut. Alueella on myös ruokakauppoja. Keskustan palvelujen äärelle on matkaa noin 2,5 kilometriä, jonka vaikkapa pyöräilee nopeasti.

Hätilässä meillä on vuokra- ja asumisoikeuskohteet vehreällä Aulangontiellä. Nämä sympaattiset pienkerrostalot ovat valmistuneet vuosina 1997 ja 1998.

 Aulangontie 13 on yksi TA:n asumisoikeustaloista Hämeenlinnassa.

 Aulangontie 13 punatiilisessä asumisoikeustalossa on parvekkeet vehreälle sisäpihalle päin.


Voutila – vuokra- ja asumisoikeusasuntoja

Voutila sijoittuu läntiseen Hämeenlinnaan, lähelle upeaa Ahveniston luonto- ja urheilukeskittymää sekä Kanta-Hämeen keskussairaalaa. Tämä asuinalue sopii erinomaisesti kuntoilua ja ulkoilua harrastavalle, kun harrastukset ovat kodin lähellä.

Sijainti on kätevä myös lapsiperheiden näkökulmasta, sillä kävelyetäisyydellä on ala- ja yläkoulu ja päiväkoteja. Myös ruokakaupat ovat mukavan lähellä. Keskustaan on matkaa Voutilasta noin 3-4 kilometriä.

Voutilassa meillä on saunallisia asumisoikeusasuntoja vuonna 2010 ja 2012 valmistuneissa asumisoikeuskerrostaloissa. Alueella on lisäksi monenkokoisia vuokra-asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin.

TA:n vuokra-asunto Hämeenlinnassa, osoitteessa Sahratie 5.

Sahratie 5:n vuokra-asunnoissa on tilavat huoneet – olohuoneeseen mahtuu isompikin sohva ja vielä nojatuolitkin. Kuvassa 3h+k | 76 m².


Kankaantausta – asumisoikeusasuntoja

Suositulla Kankaantaustan pientaloalueella luonto alkaa melkeinpä takapihalta, mutta keskusta on silti vain lyhyen matkan päässä. Hattelmalan harjun laduilla ja lenkkipoluilla pääsee rauhoittumaan ja hikoilemaan arjen kiireet pois mielestään. Kävelyetäisyydellä on päiväkoti, alakoulu sekä kauppa.

Kankaantausta sijoittuu keskustan eteläpuolelle, itäpuolelle jäävät puolestaan Vanajavesi ja moottoritie. Hämeen ammattikorkeakoulun kampus sijaitsee myös näillä suunnilla, noin parin kilometrin päässä.

Kankaantaustan asuinalueella meillä on asumisoikeusrivitaloasuntoja, jotka sijaitsevat vain 1,5 kilometrin päässä keskustasta. Kaksitasoissa asunnoissa on alakerrassa oma piha sekä yläkerrassa koko huoneiston levyinen parveke sisäpihalle päin.


Tiiriö – asumisoikeusasuntoja

Ahveniston pohjoispuolella sijaitsevassa Tiiriössä on loistavat ulkoilumahdollisuudet Ahveniston harjulla, jonne on vain kivenheiton matka. Näillä suunnilla on monenlaisia muitakin urheilupalveluita, kuten jäähallit, jalkapalloviheriöt tekonurmineen, palloiluhalli. Täällä on myös HPK:n kotiareena.

Tiiriön ostoskeskittymästä löytyvät hypermarketit, huonekaluliikkeet, rautakaupat sekä useat erikoisliikkeet. Täällä asuessa ei tarvitse lähteä kauas kauppojen perässä!

Meillä on Tiiriössä viehättäviä puuverhoiltuja asumisoikeustaloja kahdessa osoitteessa. Asunnot ovat saunallisia rivi- ja luhtitaloasuntoja, joissa on valinnanvaraa niin yksinasuville kuin isommille perheillekin. Vehreillä pihoilla on leikkipaikat lapsille.

 TA:n asumisoikeusasunto Hämeenlinnassa, osoitteessa Parolantie 55.

Parolantie 55:n asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet vuonna 2005. Kuvassa 3h+k+s | 72,0 m².


Tuulos – vuokra-asuntoja

Kiinnostaisiko asuminen maaseutumaisessa Tuuloksessa? Hämeenlinnaan vuonna 2009 liitetyssä Tuuloksessa runsaat marjastus- ja sienimetsät sekä veneily- ja kalastusmahdollisuudet ovat kivenheiton päässä, asuitpa missä päin Tuulosta tahansa. Hämeenlinnan keskustaan ajaa kuitenkin vain alle puolessa tunnissa.

Tuulos sopii loistavasti rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä arvostaville. Lapsille on päiväkoti ja pieni Tuuloksen alakoulu.

Elinvoimainen kauppakeskus Tuulonen on Tuuloksen sydän, joka palvelee paikallisten lisäksi ohikulkijoita suosittuna taukopaikkana. Monenlaiset erikoisliikkeet ja palvelut sekä tapahtumat kokoavat kyläläiset yhteen.

Tuuloksessa meillä on vuokra-asuntoja rauhallisella omakotitaloalueella, josta on Hämeenlinnan keskustaan matkaa noin 20 kilometriä. Vuokrattavissa rivitaloasunnoissa on omat saunat ja etupihat.


Teksti: Jenni Kemppainen 

Lue lisää:

 

Ajankohtaista