Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat monelle tärkeitä perheenjäseniä ja siksi tervetulleita asuntoihimme. Huomaavaisuus muita asukkaita kohtaan tulee kuitenkin huomioida.

Kaikkien yhteisen asumisviihtyvyyden takaamiseksi lemmikin omistajan on huolehdittava, ettei lemmikki yksin ollessaan häiritse naapureita toistuvasti tai kohtuuttomasti tai vahingoita asuntoa ja yhteisiä tiloja. Haukkuva koira häiritsee usein naapurisopua. Koiran haukuntaan voi olla useita syitä ja aina omistaja ei edes tiedä lemmikkinsä haukkuvan yksinollessaan. Jos naapurisi koira haukkuu, kerrothan siitä ensin lemmikin omistajalle. Jos olet hankkimassa koiraa, mieti millainen koira sopii omiin elintapoihisi ja elinympäristöösi.

Asukkaana ja lemmikin omistajana olet vastuussa lemmikkiesi aiheuttamista huoneiston tavanomaista kulumista suuremmista vahingoista. Tällaisia ovat esimerkiksi purema- tai kynnenjäljet asunnon pinnoilla, eritteiden aiheuttamat jäljet sekä haju- tai muut haitat. Kissoja varten kannattaa hankkia raapimispuu, jotta kissan kynnet pysyvät lyhyenä ja kissa pääsee toteuttamaan luonnollista raapimisviettiään luvallisesti.

Pidäthän lemmikkisi kytkettyinä taloyhtiön yleisillä alueilla sisä- ja ulkotiloissa. Eläinten ulkoiluttaminen lasten leikkeihin varatuilla alueilla ei ole sallittua. Huolehdithan myös, ettei lemmikkisi pääse tekemään tarpeitaan piha-alueille tai lasten leikkialueelle. Jos lemmikillesi käy vahinko taloyhtiön alueella, korjaathan jätökset. Muista myös, että osa naapureista voi olla allergisia tai pelätä eläimiä.

Lue lisää: