Omistusasunnolla kerrytät varallisuutta

Omistusasunto on hyvä sijoitus pitkällä tähtäimellä. Voit punnita eri asumismuotojen välillä, olisiko omistusasunto juuri sinulle oikea valinta. Rakennutamme harkiten laadukkaita omistusasuntoja. Uudiskohteemme valmistuvat kehittyville asuinalueille, hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen läheisyyteen. Omistusasunto on pitkäaikainen koti ja sijoitus, joka kannattaa valita huolella.

Vakaa ja turvallinen omistusasunto joustaa myös erilaisissa elämäntilanteissa. Halutessasi voit laittaa oman asuntosi vuokralle ja kerryttää näin varallisuuttasi.


Omistusasuntoja suunnitteilla ja rakenteilla

Osa myytävistä omistusasunnoistamme ovat Hitas-asuntoja. Hitas on asuntojen hinta- ja laatutason säätelyjärjestelmä. Sen tarkoitus on tarjota kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Hitas-asunnot rakennetaan vuokratonteille ja niiden hinta perustuu todellisiin rakennuskustannuksiin. Lue lisää hitas-asunnoista Helsingin kaupungin sivuilta.

Rakennuttamiemme omistusasuntojen määrä vaihtelee vuosittain. Katso mitä omistusasuntoja meillä on tällä hetkellä suunnitteilla, rakenteilla tai muuttovalmiina!


Kaikki omistusasunnot

Omistusasunnot: As. Oy Helsingin Ariadne (Hitas) | Turumankatu 20, Kruunuvuorenranta, Helsinki
Omistusasunnot: (Hitas), Tapaninvainio, Kapteenskanmäki, Helsinki

Omistusasunnot: As. Oy Naantalin Estelle | Naantali Tuulensuunkatu 25


Usein kysytyt kysymykset omistusasunnoista


Mitä omistusasunto tarkoittaa?

Omistusasunto on asunto, jonka omistat suoraan tai epäsuorasti, omistamalla asunnon hallintaan oikeuttavat asiakirjat. Esimerkiksi asunto-osakeyhtiömuotoisessa kerrostalossa asunnon omistaa yhtiö, mutta sinä omistat osakkeet, jotka oikeuttavat asunnon hallintaan.


Mitä eroa on omistusasunnolla ja asumisoikeusasunnolla?

Omistusasunnon omistat itse, joko suoraan tai epäsuorasti. Asumisoikeusasunnon sen sijaan omistaa asunnon tarjoava yhtiö. Asumisoikeussopimuksella saat asumisoikeuden kyseiseen asuntoon. Asumisoikeusasuntoa et voi ostaa omaksi. Omistusasunnosta maksat varainsiirtoveron, paitsi silloin kun ostat ensiasunnon. Asumisoikeusasunnosta ei makseta varainsiirtoveroa.


Milloin omistusasunto maksetaan?

Asunnon kauppahinta maksetaan yleensä kauppakirjan allekirjoitushetkellä tai kauppakirjassa muuna sovittuna ajankohtana. Ostaessasi asunnon uudiskohteestamme kauppahinta maksetaan usein erissä.Ilmoitamme uusista omistusasunnoista nettisivuillamme ja uutiskirjeissä.

Tilaa uutiskirje!